Novoluní a jeho vliv

Novoluní a jeho vliv

Energie novoluní

Novoluní představuje nové začátky, ale také ukončení a vnitřní přeměnu. Záleží na tom, jaké planety zrovna na Měsíc působí, pokud jsou to spíše negativní aspekty, potom může být  novoluní obdobím chaosu, zpomalení, msty a návratu ke starým zlozvykům.

Vliv novoluní na nás

Při novoluní je vše temné a tiché, přesto plné napětí. V této temnotě však začíná růst malý světelný bod. Z klidu se formují nové nápady, myšlenky a předtuchy, přichází nové vzrušení. Od novoluní nastává přechod do energetičtější měsíční fáze, kdy začíná růst a vzkvétat naše tvořivost. Nutí nás to k aktivitě. Vyčerpanost odešla a naše energie je na vrcholu. Tvůrčí myšlenky a nápady jsou velmi originální, je třeba je využít, dát jim směr a formu. Máme před sebou mnoho možností, musíme si z nich jen vybrat. Nov je zlom mezi vyčerpáním a přívalem nové energie. Zpočátku tuto energii můžete vnímat jako napětí, neklid, netrpělivost a vzrušení, které může přecházet do podrážděných reakcí. Cítíme aktivitu, ale nevíme, kterým směrem ji zaměřit. Něco začíná, ale je to tak neuchopitelné, hoříme nedočkavostí, abychom se do toho pustili.

Negativní vliv novoluní

Novoluní má však i své temné stránky, i když ne tak temné jako úplněk. Psychika bývá v novoluní oslabená a nestabilní, lidé pociťují osamělost a jsou pesimističtí. Nemoci se rázem horší, přibývá úrazů a havárií. Vládne podrážděnost, nervozita, agresivita. Chování bývá mnohdy iracionální. Imunita je oslabená. Lidé prožívají vnitřní rozpory a utrpení. Muži jsou při novoluní méně komunikativní.

Vliv novoluní na organismus

Při novoluní se sčítají gravitační síly Slunce a Měsíce a působí na energii tekutin v hlavě. Organismus se stahuje, při poranění méně krvácíme. Aktivizuje se centrální nervový systém, mozek, hlava, cévní systém, čelní a čelistní dutiny, oči, uši, nos, štítná žláza, zuby, plíce a průdušky. Můžeme pociťovat nervové napětí, bolesti páteře, únavu zraky, časté jsou také migrény a bolesti v krku, ušní potíže, astma a bolesti ramen.

Strava při novoluní

Den před noven a nov je vhodné období pro očistný dietní den či půst. V těchto dvou dnech bychom měli konzumovat pouze jednu potravinu rostlinného původu, která nezůstává dlouho v trávícím traktu. Vhodná je rýže Basmati, která je velmi lehká a nejlépe stravitelná. Maximální množství je 200 g rýže na den. Můžete si udělat také ájurvédský odlehčovací den nebo jíst jen ovoce či zeleninu. Pijte bylinné čaje a čerstvé ovocné šťávy. Vhodný je mátový čaj, šípkový, lipový a různé detoxikační čaje. Doporučujeme Tulsi zázvor. V novoluní metabolismus pracuje rychleji a pokud tělo nezatěžujete těžkou stravou, vaše tělo se nejúčinněji zbaví toxických látek. Energii, kterou by jinak spotřebovalo na trávení potravy, použije k regeneraci a vyplavování toxinů.

Pokud se na dietu či půst necítíte, doporučujeme jíst alespoň stravu z čerstvých potravin a tepelně neupravované pokrmy, tzv. živou stravu. Vhodné jsou různé zeleninové saláty, ovoce, česnek, kukuřice, ovesné vločky, rýže, mung čočka, fazole, sója, ořechy. Vyhněte se mléčným výrobkům, moučným sladkostem, kávě a čokoládě. Pijte bylinné čaje a minerálky, užívejte vitamín C a E. Organismus nyní dobře přijímá potřebné výživné látky, vitamíny a minerály.

Novoluní a půst

Při půstu se 24 hodin nejí vůbec nic, pije se pouze čistá horká voda. Nejvhodnější je voda, kterou předtím 10 minut povaříte. Je pro tělo mnohem lépe stravitelná, je lehká a rychleji čistí naše buňky.

Pokud se chcete zbavit nějakého zlozvyku, začněte s tím právě při novoluní!

Novoluní a péče o tělo

Prospívá jemná masáž hlavy a ramen, obklady na oči, výplachy úst, krku a dutin. Doporučujeme olejové bylinné kapky do nosu Nasja. Tělu udělá dobře také bylinná koupel. Provádíme posilovací a dýchací cviky, vhodná je jóga a plavání.

NOVOLUNÍ  a zahrada

Při novoluní půda odpočívá, proto by se nemělo nic sázet, vysévat ani přesazovat, nic nevzejde, semena ani kořeny se neuchytí. Je to nejvhodnější den na ošetření starých, nemocných a špatně rostoucích dřevin a rostlin.

Kouzla při novoluní

Při novoluní jsou nejvhodnější kouzla, kterými chcete podpořit nové začátky, projekty a cíle. Přání vyslovená při novoluní se plní.

Magické rituály:

  1. Vezměte jakýkoliv ořech, sevřete ho v dlaních a vložte do něj svůj záměr konkrétního projektu, který se má zdařit. Poté ořech vhoďte do ohně. 
  2. Vezměte bílou svíci a namočte ji do olivového nebo mandlového oleje (ne knot!). Poté si představte nový projekt a svíci zapalte. Zapalujte ji každý večer ve stejnou dobu až do úplňku.
  3. Uchopte stříbrnou stuhu, představte si svůj cíl a poté uvažte na stuze 3 uzly. Při vázání uzlů vždy vyslovte daný záměr. Stuhu zavěste na strom ve vaší zahradě a nechte ji tam viset až do dalšího novoluní. Poté stuhy rozvažte, očistěte ji a schovejte k dalším kouzlům.
  4. Hned po Novoluní, jakmile se na obloze objeví srpek nového měsíce, vyjděte ven a něco si přejte. Nikomu to však neříkejte, dokud se přání nevyplní!


Diskuse k článku

  • Emil Trokšiar

    08:55 22. 4. 2020 +1
    Při novoluní nesázet nic se neuchytí.
    Rituál: Vezměte semínko přejte si něco a zasaďte ho.
    To těm lidem moc nepřejete.

Akční nabídka

tip

ACHÁT BOTSWANA náramek sekaný

Náramek  ze sekaných kousků achátu Botswana, navlečených na gumičce
-51% 49 Kč
tip

ACHÁT barvený troml

Každý kámen je originál, v některých detailech se může od fotky lišit…
--30% 39 Kč
tip

Tulsi se zeleným čajem a ašvagandou BIO 25 sáčků EV

Tento organický bylinný čaj s kofeinem je ideální kombinací lahodné…
-41% 118 Kč

Dobrý kontakt k tématu

Osobní a profesní koučink Brno: Marta Němečková
Pomáhám lidem řešit osobní, vztahové, pracovní…
Klimeš consulting, spol. s r.o.: vedení účetnictví a daňové poradenství, Hodonín
Daňové poradenství zahrnuje náročné administrativní…
Personální agentura ZOXÍ: práce a brigády Brno
Hledáte zaměstnance do provozu obchodů, skladů či…

Regenerace střev

Dobrý den, pokud to má být výživa pro orgány, tak v přibývajícím Měsíci. Pokud deto...

Stévie místo cukru

Můžete napsat značky které vám osobně ne/chutnaly. Děkuji

Regenerace střev

Ráda bych věděla,ve kterou dobu měsíce je nejvhodnější provést lečebnou regeneraci ž...
Zobrazit všechna témata

doporučujeme ze zboží

Reklama

OPALIT náramek sekaný

Náramek  ze sekaných kousků opalitu, navlečených na gumičce…
49 Kč

Škrabka na jazyk nerez DNM

Pomůcka pro ústní hygienu, odstraňuje povlak z jazyka,…
55 Kč

Zubní pasta HOMEOPATIC Aloe Fresh

Přírodní zubní pasta bez máty, vhodná při homeopatické…
124 Kč

Amil NeeriEU činnost ledvin

Amil NeeriEU je bylinný Ajurvédský doplněk stravy s obsahem…
395 Kč

Čakrová svíce DUHOVÁ velká Cereus

Svíce z palmového vosku, ve skle Rozšíření obzorů: pro…
249 Kč

Článek k exportu na externí portály 2

Nulla non arcu lacinia neque faucibus fringilla. In sem justo, commodo ut, suscipit at, pharetra vitae, orci. Integer rutrum, orci vestibulum ullamcorper ultricies, lacus quam ultricies odio, vitae placerat ped...

Manipulativní chování je problematické nejen ve vztahu

Manipulátor je schopný se do vaší blízkosti velmi snadno dostat. Bude vám nejspíš s oblibou lichotit, podbízet se vám a následně vás o něco žádat. Vy…

Čínský horoskop na rok 2021 – Rok kovového Buvola

Roky Buvola v čínském horoskopu jsou 1913, 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009 a právě také 2021. Čínský horoskop na rok 2021 startuje…

Konzumní děti aneb Komercionalizace dětství

Film vrhá světlo na multimiliardové tržní odvětví, které se rozhodlo bombardovat reklamou děti již od toho nejranějšího věku. Podstrkuje jim i jejich…

Neplodnost u žen

Příčiny vzniku neplodnosti u žen nejsou vždy jednoznačné a není vždy lehké je diagnostikovat. V mnoha případech je neplodnost neobjasněna. K…

Cévní mozková příhoda: Boj s časem

Příčiny vzniku cévní mozkové příhody jsou dvojího typu: Prvním typem je takzvaná hemoragická cévní mozková příhoda. K hemoragické cévní mozkové…