Výživové hodnoty jogurtu

Jaké má jogurt živiny, záleží na jeho kvalitě. Nejvíce prospěšných látek najdeme v bílém jogurtu s aktivními jogurtovými kulturami, který zraje přímo v kelímku. Obsahuje vitamíny skupiny B: B1, B2 (riboflavin), B3, B5 a B12. Mezi další vitamíny patří vitamín A, C, E a K. Vitamín D se do jogurtu přidává uměle. Jogurt nám dodá také kyselinu listovou a cholin. Z minerálních látek nám dává fosfor, hořčík, draslík, sodík, vápník, zinek, selen, měď, mangan a železo.

Výživová hodnota 100 g plnotučného bílého jogurtu:

Energie: 63,3 kcal
Bílkoviny: 4 g
Sacharidy: 4 g
Tuky: 4 g

Diskuse k článku

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Využití jogurtu v kuchyni

Jogurt použijeme do buchet, koláčů, bublanin, bábovek, nejrůznějších moučníků a dortů. Je často spjatý hlavně se sladkými recepty. Ale využijeme ho i…