Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání

Světová kuchyně

Chorvatská Chorvatská kuchyně

Všechny recepty

Dalmátské čufty s rajskou omáčkou Hlavní jídla

Dalmátské čufty s rajskou omáčkou

Mleté maso osolíme, opepříme a přidáme vajíčko. Rohlík nakrájíme, namočíme do vody na 5 minut, vyždímáme a přidáme k masu. Utvoříme šišky, které opečeme na oleji a dáme stranou. Na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme drcená rajčata a koření, čufty vrátíme na pánev a podusíme asi 30 minut. 10…

Čevapčiči Hlavní jídla

Čevapčiči

Najemno umleté maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, paprikou, solí a pepřem. Nakonec přidáme trochu vody, díky které bude maso držet pohromadě. Vytvarujeme válečky, které grilujeme na rozehřátém grilu ze všech stran asi 15 - 20 minut dle velikosti.  Čevapčiči se běžně…

Brudet Polévky

Brudet

Na oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájený česnek a po minutě nakrájená rajčata, petrželovou nať, sůl, pepř a bobkový list. Přivedeme k varu, zmírníme teplotu a vložíme nakrájené ryby. Dusíme pozvolna asi 15 - 20 minut při nejnižší teplotě, až jsou ryby měkké, ale…

Ančovičky smažené Předkrmy a chuťovky

Ančovičky smažené

Omyté ančovičky důkladně osušíme papírovou utěrkou. Osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a posypeme kořením na ryby. Obalíme v mouce a na rozpáleném oleji smažíme dozlatova. Smažené ančovičky podáváme se zeleninovým salátem nebo s pečivem.

Chorvatské fritule Dezerty

Chorvatské fritule

Jablko a bramboru uvaříme v troše vody do měkka a rozmačkáme je na těsto. Přidáme vajíčko, mouku, cukr, skořici, droždí, špetku soli, hnědý rum a vodu. Vypracujeme těsto o hustotě asi jako těsto na lívance. Po vykynutí vmícháme do těsta rozsekané ořechy. Pomocí lžičky a ruky tvoříme malé kuličky,…

Pljeskavica Hlavní jídla

Pljeskavica

Hovězí a vepřové mleté maso osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nasekanou cibuli a petrželku, olivový olej a necháme 15 minut odležet. Utvoříme placky, které buď smažíme na troše oleje, nebo opékáme na grilu z obou stran dozlatova.

Doporučené recepty

Srnčí ragú na víně

Hlavní jídla: Srnčí ragú na víně

Na oleji/sádle v hrnci lehce osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou…

Srnčí medailonky na víně

Hlavní jídla: Srnčí medailonky na víně

Maso nakrájíme na silnější plátky, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Srnčí medailonky proložíme nakrájenými…

Pomazánka z uzené makrely

Pomazánky: Pomazánka z uzené makrely

Makrelu zbavíme páteře a všech kostí, poté ji rozdrobíme na menší kousky. Jarní cibulku pokrájíme na drobná…