Nejčastější chyby při hubnutí, které dělají Češi

1. Cvičte pro dobrý pocit, nikoliv pro vytouženou váhu Jak zhubnout? Nestačí jen zdravý a vyvážený jídelníček, ale také dostatek pohybu. To vám… Číst článek

Netradiční sobotní oběd: Sladká pizza 5x jinak

Brokolicová polévka s kokosovým mlékem

Nejprve očistíme všechnu zeleninu na vývar a pomalu uvaříme silný zeleninový vývar. Trvá to asi 1,5 hodiny. Vývar by měl být lehce štiplavý po chilli papričce.  V hrnci… Číst článek

Lehké lívance s cottage sýrem

Banán vidličkou rozmačkáme společně s vejcem a přimícháme cotage sýr. Ovesné vločky rozmixujeme najemno. Vmícháme do směsi a přidáme jedlou sodu. Pokud by bylo těsto… Číst článek

Kuskus s pečenou zeleninou a kozím sýrem

Zeleninu očistíme, nakrájíme a rozložíme na plech. Zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a zasypeme tymiánem. Zeleninu vložíme do rozehřáté trouby na 230 °C a… Číst článek

Řecké tzatziky

Okurku očistíme a nahrubo nastrouháme. Řecký jogurt smícháme s prolisovaným česnekem, vinným octem, nasekaným koprem. Přidáme nastrouhanou okurku a důkladně promícháme.… Číst článek

Plněné papriky

Papriky očistíme, odkrojíme vršek a vydlabeme. Rýži propláchneme a dusíme v hovězím vývaru do měkka. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme ji na oleji. Přidáme mleté… Číst článek

Těstoviny s pečenou zeleninou

Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu al dente v hodně osolené vodě. Troubu rozehřejeme na 230 °C. Zeleninu očistíme a pokrájíme na malé kousky,… Číst článek

Fusion kuchyně vám otevře nové obzory. V čem spočívá tajemství této netypické gastronomie?

Průkopníkem fusion kuchyně je podle všeho Rakušan Wolfgang Puck, který je povoláním šéfkuchař. Ten spojil ve svých pokrmech suroviny typické pro… Číst článek

Houbaření: Jak houby konzervovat a co z lahodných hub připravit?

První pravidlo houbaření je každému jasné – sbírat bychom měli pouze houby, které bezpečně poznáme. Velkou roli hraje také prostředí, kde houby… Číst článek

15x nedělní oběd jinak: Lehký a rychlý vegetariánský oběd

1. Cizrnový salát Cizrna je nazývána královnou mezi luštěninami. Nedělní oběd s ní bude zcela plnohodnotý. Díky vysokému obsahu bílkovin patří mezi… Číst článek

Vadí vám obyčejné mléko? Vyrobte si snadno vlastní rostlinné mléko

Nedostatek železa v krvi: 7 příznaků, podle kterých poznáte, jak jste na tom

Železo v krvi patří mezi takzvané mikrobiogenní prvky, což jsou ty, které tvoří obvykle méně než 0,005 % hmotnosti těla. Přesto je jejich přítomnost… Číst článek

Zdravé svačiny pro děti, které vašim potomkům zaručeně zachutnají

Zdravá svačina – přísady: 2 bulky na hamburger (ideálně domácí) 30 g pomazánky z čerstvého sýra (lučina, máslo, pažitka) 2 plátky krůtí šunky 2… Číst článek

Hluchavka je známá jen jako plevel. Věděli jste, že je to však kulinářská pochoutka?

Zejména hluchavka bílá se pozná velmi snadno. Podobá se kopřivě a má bílé až nažloutlé drobné souměrné kvítky. Sbírá se na čaj. Hluchavka se totiž… Číst článek

Máte přebytek cuket? Vyzkoušejte netradiční recepty z cukety

Recept z cukety – přísady: 1 menší cuketa nakrájená na tenké plátky římský salát avokádo jarní cibulka nakrájená najemno čerstvé bylinky … Číst článek

Kefír z tibetské houby udělá s vaším zdravím zázraky!

Na kefír z tibetské houby budete potřebovat: asi dvě lžíce tibetské houby (k nabírání použijte lžíci plastovou) 500 mililitrů plnotučného bio… Číst článek

Sbíráte houby? Vyzkoušejte nejchutnější recepty z hub!

Přísady: Houby – 12 hříbků 2 stroužky česneku 3 šalotky nakrájené nadrobno 100 g šunky nakrájené na kostičky 50 g slaniny nakrájené na… Číst článek

Měsíček lékařský: Vyrobte si z něj vlastní kosmetiku i netradiční lahůdky

Superpotravina maqui berry: Ovoce, po kterém zhubnete