Amchoor mangový prášek 50g DNM
Amchoor mangový prášek 50g DNM
Ovocné koření jako náhrada za citronovou šťávu
Složení: sušené mango mleté
Amchur (amchoor) nebo mango prášek, připravený ze sušených a nevyzrálých plodů manga. Mango se suší na slunci. Toto koření se přidává do koláčů, je kyselé a výrazně trpké chuti. Setkáte se s ním v mnoha v mnoha indických jídlech. Je často používán jako náhrada za citronovou šťávu.
Prášek z manga je vhodný pro vegetariány i vegany. Pro výrobu amchooru se používají nezralá manga z ranné sklizně. Nejčastěji se však používají planá manga.
Chuť a použití: Amchoor je ovocné koření mírně svíravé, ale příjemné chuti. Dodává pokrmům kyselost. Je významným kořením severoindické kuchyně, ochucují se jím náplně do samos a pakor, dušená masa, polévky a ovocné saláty. Přidává se do marinád na maso a drůběž jako enzymatické změkčovadlo. Dodává kyselost nakládané zelenině a chutney. Používá se k ochucení indických jídel, polévek na marinády a lze ho použít místo tamarindu k získání sladkokyselých chutí.
Bez glutamanu, lepku, soli, barviv a konzervantů.
Č. šarže a minimální trvanlivost do: jsou uvedeny na etiketě.
Země původu: Indie
Obsah balení: 50g
TIP: Aloo Paratha
Budeme potřebovat:
těsto: 1 a 1/2 hrnku mouky, sůl, 2 lžíce ghí, vlažnou vodu dle potřeby.
Náplň: 3 středně velké brambory uvařené ve šlupce, sůl, 1/4 lžičky kurkumy, 1/4 lžičky Amchoor, 1/3 lžičky Garam masala, nasekanou koriandrovou nať.
Ze surovin na těsto vypracujeme elastické nelepivé těsto a necháme ho půl hodiny odležet bokem v misce, přikryté utěrkou. V druhé misce rozmačkáme dobře vychládlé, uvařené, oloupané brambory. Přidáme sůl, kurkumu, Amchoor, Garam masalu, nasekanou koriandrovou nať a vše dobře promícháme. Těsto i směs si rozdělíme na stejný počet částí. Kuličky směsi musí být o něco měnší než z těsta. Postupně bereme jednu kuličku z těsta a rozválíme ji asi na 1/2cm hrubou placku. Doprostřed dáme kuličku směsi, do placky ji zabalíme a vytvarujeme buchtičku. Buchtičku válečkem vyválíme na hrubou placku (nepoužíváme mouku na vyválení). Nesmíme válet rychle a tlačit na placku, aby nám nepraskla. Rozehřejem pánev, stáhneme na střední sílu a placku na ní opečeme nasucho z obou stran dohněda. Hotovou placku potřeme máslem a zabalíme do utěrky, aby neoschla.
Značka: DNM Company s.r.o., Trávníky 201, 76804 Střílky, IČ: 25544713, DIČ: CZ24444713
Měrná cena: 100g/66,00 Kč