Jídlem ke zdraví
Jídlem ke zdraví
Autor: Iva Georgievová
Publikace autorky Ivy Georgievové je nejen výběrem všech stejnojmenných brožur, které vycházejí od roku 2008, ale i různých návodů a informací, jak žít zdravě a šťastně. Celé směřování je v duchu praktické Ayurvédy, kterou se autorka zabývá už od roku 1997.
V současnosti pořádá Iva Georgievová přednášky a kurzy, které se zabývají pochopením sebe sama a zlepšením svého zdravotního stavu. Právě na základě zájmu posluchačů zmíněných přednášek vznikla také tato kniha. Těšit se v ní můžeme tedy nejen na nové recepty, ale i výběr z předešlých publikací, také na jednoduché rady, informace k surovinám, pitné kůry a dokonce návody na výrobu léčiv z běžně dostupných surovin. Dočteme se také, jak naše trávení vůbec funguje a jak fungovat má.
Kdybychom tedy vyzdvihli nejvýraznější klad této zajímavé publikace, byla by to právě jednoduchost, která zaručuje každému čtenáři, že ona navržená a v praxi ověřená cesta ke změně, je opravdu dostupná.
Druhý díl knihy "Jídlem k rovnováze a zdraví" najdete zde
Přikládáme recept na očistný čaj:
Čaj na správné trávení, zlepšení činnosti ledvin a při potížích s močovými cestami. Tím pomáhá odstraňovat naši ámu.
1 litr vody, 1 lžička kumínu (římský kmín), 1 lžička koriandru, 1 lžička fenyklu.
Dáme do vody, krátce povaříme, nebo pouze zalijeme horkou vodou, necháme chvilku vylouhovat a scedíme (můžeme, nemusíme). Výsledkem je lahodný čaj.
Tato kombinace je zejména v létě velmi účinná při střevních a žaludečních potížích.
Čaj se celoročně hodí do očistných kúr, odvodňuje a pročišťuje celé tělo. Vždy ho použijte při ledvinových a močových obtížích.