Pískavice celá 50g DNM
Pískavice celá 50g DNM
Pískavice, je též nazývána fenugreek nebo řecké seno
Používá se při přípravě polévek, omáček, všech druhů indického kari, pomazánek, zeleninových, luštěninových a dušených pokrmů.
Chuť a použití: Pískavice chutná kořenitě hořce a lehce moučnatě. Vůní trochu připomíná čerstvě posečené seno. Především v Indické kuchyni se používá na pokrmy s kari a čatní pokrmy. Vhodná je také do čalamád, polévek, omáček, pomazánek, zeleninových, luštěninových a dušených jídel či jako koření při pečení. V arabské kuchyni se semena přidávají do chleba a některého druhu pečiva, rýže. Též je lze vařit jako luštěninu nebo nechat naklíčit do salátů, na obalení smažených pokrmů.
Skladujte: na suchém a chladném místě. Po otevření doporučujeme uchovávat ve vzduchotěsné nádobě.
TIP:
Placky s pískavicí
Budeme potřebovat: 1 špetka kurkumy, 1 špetka chilli, 1 špetka mořské soli, 3 šálky hladké mouky, 1 svazek pískavice (sekané listy), 1/4 šálku mléka, 1 šálek vody
Všechny suroviny zpracujeme, aby vzniklo těsto. Množství vody se řídí podle kvality mouky. Dáme do mísy, přikryjeme a necháme hodinu odpočinout. Z těsta uděláme placky. Rozehřejeme nejlépe teflonovou pánev s tlustým dnem a pečeme placky z obou stran. Podáváme teplé se zeleninovým salátem.
Značka: DNM Company s.r.o., Trávníky 201, 76804 Střílky, IČ: 25544713, DIČ: CZ24444713
Měrná cena: 100g/58,00 Kč