Košík:

TAPIOKA 500g DNM

Znáte někoho, komu by se tento produkt hodil?
Pošlete mu vzkaz!

TAPIOKA 500g DNM

Cena s DPH: 108 Kč

Škrob z manioku ve formě kuliček

Tapioca je škrob získaný z kořene Manioku. Maniok je rostlina původem z Jižní Ameriky a Západní Indie, kde jsou jeho silné, vláknité kořeny používány v různých formách: ve farmacii k výrobě léků, nebo jako mouka do pečiva, škrob na prádlo, k výrobě piva a jiných nápojů, a samozřejmě tapioca pudinku. Tapioca je vhodná i k zahuštění polévek nebo omáček. Tapioca je prastará surovina, kterou údajně používali už Mayové.

Tapioka kuličky najdou své široké využití v bezlepkové kuchyni, používají se na zvláčnění těsta, zahušťování až po nezastupitelnou vlastnost - zpestření nápojů Tapioca kuličkami, tzv. Bubble Tea.

Tapioca obsahuje menší množství vápníku, fosforu, draslíku a hořčíku. Je také zdrojem železa, kyseliny listové a vitamínu B. Tapioka je také přirozeným zdrojem omega-3 a omega-6 mastných kyselin. Neobsahuje lepek a může být proto součástí bezlepkové diety. Tapioka kuličky jsou bohaté na sacharidy.

Složení: maniok jedlý (Manihot esculenta) kořen

Nutriční hodnoty ve 100 g: energie 1499 kJ/358 kcal, tuky 0 g, z toho nasycené mastné kyseliny 0 g, sacharidy 89 g, z toho cukry 3 g, bílkoviny 0 g, sůl 0 g

Příprava: kuličky přes noc namočíme a druhý den vaříme do změknutí s vodou či mlékem.

Skladujte: v chladu a suchu

Země původu: Indie

Obsah balení: 500g

Použítí Tapioka kuliček:

1) namočené (minimálně 10 minut) a rozmixované kuličky přidáváme k přirozeně bezlepkové mouce pro zvláčnění těsta v přibližném poměru 1:5 k ostatní mouce, například v palačinkách nebo v jiných těstech, do kterých se přidává voda

2) kuličky pomleté nabo rozdrcené nasucho se dají použít do piškotových těst místo obilné mouky, většinou v kombinaci s mletými ořechy nebo s jinou přirozeně bezlepkovou moukou, které dodává vláčnost

3) namočené kuličky se vaří na puding nebo do Tapioca nápojů Bubble Tea

Tapiokový dezert

Suroviny:

  • 100 g tapiokových perliček
  • 600 ml sojového (nebo rýžového) mléka
  • 4 lžíce cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • špetka soli

Příprava receptu:

Tapiokové perličky namočíme na 6 hodin do dvojnásobného objemu vlažné vody. Sojové mléko nalijeme do velkého hrnce a dáme vařit. Přidáme špetku soli a oba druhy cukru. Namočenou tapioku pomocí sítka slijeme a vsypeme do vroucího mléka. Za stálého míchání vaříme, až než směs zhoustne a tapioka zprůhlední. Mělo by to trvat asi 10 minut. Podle potřeby přilijeme mléko nebo vodu, výsledná směs by měla být hustá jako klasický pudink. Hotové nalijeme do misek a necháme vychladit. Před servírováním ozdobíme např. skořicovým cukrem, kakaem nebo ovocem.

Poznámka:

Tento dezert je velmi oblíbený ve Velké Británii a v USA. Správně se vaří z kravského mléka a přidávají se dva žloutky. Tento recept je veganská varianta. Je vhodný pro dietu bez lepku, mléka a vajec.


Značka: DNM Company s.r.o., Trávníky 201, 76804 Střílky, IČ: 25544713, DIČ: CZ24444713

Měrná cena: 1kg/216,00 Kč

Znáte někoho, komu by se tento produkt hodil?
Pošlete mu vzkaz!

Nejprodávanější

Lapač snů RATTAN, Namasté

Koupit

ACHÁT barvený troml

Koupit

ACHÁT BOTSWANA náramek sekaný

Koupit

Panenka strachu klíčenka

Koupit

Akční zboží

ACHÁT barvený troml

Koupit

Tulsi se zeleným čajem a ašvagandou BIO 25 sáčků EV

Koupit

ACHÁT BOTSWANA náramek sekaný

Koupit