Kmínový čaj

Kmín zalijeme vroucí vodou, necháme asi 10 minut louhovat a scedíme.  Kmínový čaj pomáhá proti nadýmání a pro lepší trávení, u dětí eliminuje bolesti při nadýmání a plynatosti. Dospělým můžeme kmínový čaj obohatit o špetku zázvoru a fenyklová semínka. 

Kmínový chléb z domácí pekárny

Do domácí pekárny nalijeme vodu, jablečný ocet a olivový olej. Přisypeme obě mouky, kmín, do jednoho rohu sůl, druhého droždí a třetího cukr. Tyto tři ingredience v rozích zahrneme moukou. Zvolíme základní program Basic (nebo Klasik) s tmavou kůrkou. Hotový kmínový chléb vyjmeme z nádoby a necháme…

Úhoř na kmíně

Omytého úhoře umyjeme a vysušíme. Dáme do pekáče, nasolíme, okmínujeme, pokapeme citronovou šťávou a na povrch ryby dáme plátky másla a tymián. Pečeme v předehřáté troubě do měkka. Po upečení pokapeme citronem. Podáváme s vařenými nebo šťouhanými brambory.