Ředkvičkový salát se zakysanou smetanou

Ředkvičky a okurku omyjeme, ale neloupeme. Ředkvičky nakrájíme na kolečka, okurku na půlkolečka, kopr a petrželku nadrobno. Všechny ingredience smícháme dohromady a podle chuti osolíme a opepříme. Ředkvičkový salát se zakysanou smetanou před podáváním důkladně vychladíme a podáváme s pečivem. 

Ředkvičková pomazánka

Ředkvičky a okurek nakrájíme na co nejmenší kostičky a smícháme se sýrem. Přidáme trochu soli a pepře, promícháme a necháme v lednici uležet asi 2 hodiny. Na pečivu posypeme nakrájenou pažitkou. Ředkvičková pomazánka může sloužit jako lehký předkrm i nenáročná večeře.

Ředkvičkový salát

Ředkvičky nakrájíme na kolečka, jarní cibulku a kopr nadrobno. Smícháme olej, vinný ocet, cukr a promícháme s ředkvičkami. Osolíme a opepříme podle…