Diskuse: Bezinkový sirup
-
Renda
My jsme bezový sirup dělali doma přesně podle receptu, s tím cukrem jsem si na začátku také nebyl jistý :-) Buď jsem ale podlehl návyku na cukr nebo jsem si zvykl, nebo prostě ta chuť a vůně bezinek je natolik výrazná, že jsme s výsledkem spokojeni a jen nás štve, že jsme toho bezinkového sirupu neudělali více. Mňam. Prý ale je možné další várku sirupu udělat z bobulí toho samého bezinkového květu, tak si ještě další šťávu uděláme. -
Dagmar
Cukr cca 3-4kg na 5 litrů výluhu. Vařím vždy všechno "od oka", tak to ani nemohu říct přesně :) A ještě jeden tip: Přidávám do všech sirupů ještě lžičku mleté kurkumy, jednak dodá pěknou žlutou barvu a jednak je to přírodní všelék. její chuť není nijak výrazná, takže ji v sirupu vůbec nepoznáte. https://www.spektrumzdravi.cz/kurkuma-mleta-100g-trs -
Petra V.
A v jakém poměru ten cukr ? -
Dagmar
Já jsem dělala letos bezový sirup za studena. Nechala jsem louhovat květy s citronem 48 hodin (v ledničce) a pak rozmíchat za studena s cukrem, chuť bezu je mnohem silnější než když se to vaří. -
Majka
Dobrý den, dělali jsme bezinkový sirup podle klasického návodu a nakonec nám přišel moc sladký. Chuť po bezinkách tam je, to je fajn, ale přece jenom je tam cítit na náš vkus moc cukr. Cukr v bezinkovém sirupu funguje zároveň zřejmě jako konzervant, tak si netroufám dát cukru výrazně méně, ale nemáte někdo zkušenosti, jak udělat sirup "méně cukrový" aby vynikla spíše chuť bezu a při tom, se hned nezkazil? Děkuji Majka