Diskuse: Stévie místo cukru

Přidat nový příspěvek
  • Jitka

    10:55 16. 7. 2020 0
    Můžete napsat značky které vám osobně ne/chutnaly. Děkuji
  • Libor

    07:52 22. 7. 2016 0
    Já teda místo stévie raději používám agávový nebo někdy také datlový sirup - podle toho, co zrovna "vařím", tedy ochucuji. Stévie místo cukru mi moc nesedla. Dobré ale je, že už se dnes docela rozšiřuje, že bílý cukr tedy není nic moc.
  • Anetta

    15:01 1. 3. 2016 0
    Ahoj! Stévii jsem samotnou ještě nezkoušela ale ve zdravé výživě jsem objevila čokoládu kde je stévie místo cukru a ta chutná moc dobře. Kdybych to nevěděla ani mě to nenapadne že to není klasická mléčná čokoláda. Pro nás co chceme zhubnout pár kilo je to dobrá možnost jak mlsat a bez výčitek. Zdraví Anetta
  • Bety

    11:13 10. 2. 2016 0
    Stévie místo cukru je dobrá náhrada, chutná mi. Ale nepoužívám ji do všeho, občas si dám i klasický cukr či med, hlavně do pečení - jak se říká, všeho s mírou. Ani ten cukr občas neuškodí, ale díky tomu že stévii místo cukru používám tak v polovině sladkých jídel jsem zhubla 4 kila.
  • Marcelka

    12:20 5. 2. 2016 0
    Stévie sladká určitě je, ale mně ta chuť tolik nesedí. Asi jsem si moc navykla na "plnou" chuť sladkých jídel a když tam je stévie místo cukru, připadá mi to takové "ošizené". Sladím tedy hlavně medem, datlovým sirupem, agáve sirupem, a když už cukr, tak třtinový - ať je to alespoň lepší varianta. Stévii ale šanci ještě dám. Marcela P., Blansko
  • Běta z Jihlavy

    08:41 5. 2. 2016 0
    Stévie je podle mě celkem dobrá možnost, jak žít plus mínus zdravě a zároveň si dopřát sladké. Stévii místo cukru už nějaký ten měsíc taky používám a zatím mě to bavit nepřestalo. I když je fakt, že se v některých článcích o ní říká, že má projímavé účinky (nic takového zatím nepozoruju).
  • Z.

    10:21 4. 2. 2016 0
    Stévii používám každý den :o) Do kávy, do čaje. Do moučníků, do jogurtu či tvarohu. Nebo také do pudingu, domácích palačinek. Do všech sladkých pokrmů - stévie místo cukru slouží dobře. A pachuť nijak necítím. Moučníky jsem dávala i rodině či přítelům, a nikoho by ani nenapadlo, že je tam stévie místo cukru (tedy teď už ví :o) Z.
  • Lucka Z.

    13:22 3. 2. 2016 0
    Ahoj Petro, stévii jsem si koupila ve zdravé výživě, osladila si tím tvaroh a bylo to STRAŠNĚ HNUSNÝ, nedalo se to jíst a letělo to do koše. Řekla jsem si, že už nikdy stévii nikam nedám a sladit tím nebudu. Pak jsem ale byla u kamarádky, která má cukrovku (stévie pro diabetiky cukr nahrazuje), a ta upekla zdravou buchtu slazenou stévií - a byla to velká dobrota! Tak jsem stévii ještě jednu šanci dala, koupila jsem si jiné balení od jiné značky, a teď je pro mě stévie místo cukru na denním pořádku. Chce to tedy zkoušet, druhů/značek je hodně, některé dobré jsou, jiné ne. L.
  • Petra

    13:22 1. 2. 2016 0
    Dobrý den, chtěla bych se zeptat - máte někdo zkušenosti se stévií? Zajímalo by mě, jestli se dá používat stévie místo cukru zcela běžně? Chtěla bych zkubnout pár kilo, ale sladké miluji.... Vím, že je stévie sladká, ale bojím se, jestli nemá nějakou pachuť. Třeba na pečení moučníků nebo oslazení kávy? Díky, Petra