Diskuse: Cuketové bramboráky - cukeťáky
-
Ignác
O víkendu jsme opět cuketovali - tentokrát jsem bramboráky z cukety smažil podobně jako se píše v článku https://www.spektrumzdravi.cz/recepty-z-cukety , jen jsem ještě přimíchal uzené maso. No řeknu vám, vůbec žádná zdravota teda takové cukeťáky rozhodně nejsou, ale dobré to prostě je. Teda za předpokladu, že nemáte problémy se žlučníkem. Jinak doporučuji rozhodně péct v troubě jako nákyp, vynechat uzené maso a pokud možno i vejce. Vejce se dá nejen v bramborácích z cukety nahradit například směsí Hraška (doufám, že nedělám reklamu, ale myslím, že ji v e-shopu Spektrum zdraví taky najdete). -
Vlaďka 987
Cuketové bramboráky jedině s nastrouhaným tofu natural! Schválně jej vyzkoušejte přimíchat do těsta, nejen, že chutná skvěle, ale taky cukeťáky obohatíte další rostlinné bílkoviny - a to se vyplatí ;) -
Vítězslav Litoměřice
Cuketové bramboráky teda rozhodně nejsou špatný nápad. Když s tím manželka na mě přišla, tak jsem sice vůbec nadšený nebyl, ale to až do té chvíle, než jsem bramboráky z cukety ochutnal. Skutečně lahoda! -
Margita D.
Já jsem teď někde viděla recept čistě z rostlinných surovin (jakože veganský), kam se nepřidávalo ani mléko ani vajíčko. Prakticky se to skládalo jenom z nastrouhané cukety, hrašky, špaldové mouky a koření. Moc nechápu, jak pak cuketové bramboráky mohly držet pohromadě, ale asi to jde, když cuketa obsahuje tolik vody. Jo a možná tam bylo teda ještě trochu oleje. -
Magdaléna Novotná
Protože jsem si začala poslední dobou ujíždět na cuketových bramborácích/cukeťácích, ráda bych se zeptala, jak je děláte vy ostatní. Vím, že pro bramboráky z cukety existuje celá řada receptů a je možné do nich přidat prakticky jakoukoli další zeleninu. Stejně tak se cuketové bramboráky mohou smažit, péct, dělat s vajíčkem nebo bez vajíčka. Které jsou ty vaše oblíbené?