Diskuse: Špaldová mouka - pečení
-
Magdaléna Novotná
Špaldovou moukou teď nahrazuji klasickou bílou pšeničnou mouku všude tam, kde jsem ji používala doteď. Pečivo sice někdy není tak nadýchané, ale to mi vůbec nevadí - jak jde o zdraví, tak jsem ochotná přinášet "oběti" :-) -
Janka
Špaldová mouka je dobrá na pečení všeho - bábovky, chleba, rohlíky, sušenky, cukroví...všechno dobré. Dobře kyne a nemá žádnou pachuť. -
Dagmar - Spektrum Zdraví
Špalda je prastarý nešlechtěný druh pšenice s vyšším podílem minerálních látek a bílkovin. Je výjimečná svým složením i zajímavou ořechovou chutí. V současnosti je špalda považována za zdravější alternativu šlechtěné pšenice. -
alca
co je špaldová mouka? to je nějaká zdravá? -
Bety
Ahoj, včera jsem si koupila špaldovou mouku, připravila jsem z ní výborné palačinky a překvapilo mne že i dětem moc chutnaly, protože jinak mám problém do nich něco zdravějšího dostat! Mátě nějaké osvědčené recepty, kam se špaldová mouka nejlépe hodí? Betka