Hruškové smoothie s hroznovým vínem

Hrušky zbavíme jádřince a nakrájíme na menší kousky. Hroznové víno vypeckujeme a společně s hruškami, mandlovým mlékem, citrónovou šťávou a skořicí rozmixujeme dohladka.  Je-li třeba, hruškové smoothie s hroznovým vínem nakonec dosladíme medem podle chuti. 

Hrušková přesnídávka

Pokud vaříme přesnídávku pro malé dítě (do jednoho roku), stačí k přípravě pouze hrušky a voda. Pro starší děti a dospělé můžeme přidat vanilkový cukr a skořici, ale třeba i hřebíček.  Hrušky omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kousky. Vložíme do hrnce s vodou, přidáme skořici…

Grilovaná hruška

Hrušky oloupeme, podélně překrojíme napůl a můžeme odstranit jadérka. Med rozmícháme v citronové a pomerančové šťávě a hrušky do této marinády namočíme minimálně na 1 hodinu. Hrušky vytáhneme, do marinády přidáme rozpuštěné máslo, potřeme hrušky a grilujeme z každé strany asi 3 minuty.  Grilovaná…

Hruškový kompot

Hrušky si připravíme zralé, ale raději tvrdší, bude se nám s nimi lépe pracovat a budou i chutnější. Oloupeme je, rozkrojíme na čtvrtky a vyjmeme jádřinec. Do misky si dáme trochu vody a do ní nasypeme kyselinu citronovou. Čtvrtky hrušek v ní namočíme. Mezitím si svaříme vodu s cukrem. Namočené…

Hrušková povidla

Hrušky oloupeme a zbavíme jádřinců. Pokrájíme na menší kousky, dáme do hrnce, podlijeme trochou vody, přidáme cukr a necháme vařit. Hrušky rozvaříme na kaši, kterou ještě rozmixujeme. Do hruškové kaše přidáme podle chuti hřebíček a skořici a ještě chvíli povaříme. na závěr můžeme přimíchat trochu…