Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Hrušková přesnídávka Ostatní
15. 08. 2018

Hrušková přesnídávka

Ingredience
- +
  • hrušky: 6 ks
  • voda: 300 ml
  • celá skořice
  • vanilkový cukr

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Hrušková přesnídávka – recept

Pokud vaříme přesnídávku pro malé dítě (do jednoho roku), stačí k přípravě pouze hrušky a voda. Pro starší děti a dospělé můžeme přidat vanilkový cukr a skořici, ale třeba i hřebíček. 

Hrušky omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kousky. Vložíme do hrnce s vodou, přidáme skořici a cukr, a vše vaříme asi 5 minut. Skořici vyndáme a uvařené hrušky rozmixujeme.

Hrušková přesnídávka vydrží cca týden v lednici. Pokud ji chceme uchovat delší dobu, sterilujeme sklenice a víčka ve vroucí vodě, usušené sklenice naplníme přesnídávkou. Pokud nepoužijeme cukr, je třeba přesnídávku zavařit/sterilovat při 80 °C 15 - 20 minut podle velikosti sklenice. Pokud použijeme cukr, stačí horkou přesnídávku ve sklenicích obrátit dnem vzhůru na 10 minut, aby "chytla" víčka.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

hruskove-smoothie-s-hroznovym-vinem.jpg Ostatní

Hruškové smoothie s hroznovým vínem

Hrušky zbavíme jádřince a nakrájíme na menší kousky. Hroznové víno vypeckujeme a společně s hruškami, mandlovým mlékem, citrónovou šťávou a skořicí rozmixujeme dohladka.  Je-li třeba, hruškové smoothie s…

Doporučené recepty

Polévka z medvědího česneku

Polévky: Polévka z medvědího česneku

Na troše oleje v hrnci rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na…

Pečené batátové hranolky

Přílohy: Pečené batátové hranolky

Batáty oškrábeme škrabkou nebo jen pečlivě omyjeme a nakrájíme na hranolky. Na plech dáme pečící papír, aby se…

Špagety s krevetami

Hlavní jídla: Špagety s krevetami

Špagety uvaříme al dente. Krevety dáme do misky, osolíme, opepříme a zakápneme limetkovou šťávou. Na olivovém…

Hovězí guláš z kližky

Hlavní jídla: Hovězí guláš z kližky

Cibuli nakrájíme nahrubo, maso na kostky, česnek prolisujeme. V hrnci rozehřejeme sádlo, na kterém orestujeme…