Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Hrušková povidla Ostatní
10. 10. 2017

Hrušková povidla

Ingredience
- +
  • hrušky: 1000 g
  • kyselina citrónová: 1 KL
  • cukr krystal: 100
  • rum dle chuti
  • skořice dle chuti
  • mletý hřebíček dle chuti

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka
Hrušková povidla – recept

Hrušky oloupeme a zbavíme jádřinců. Pokrájíme na menší kousky, dáme do hrnce, podlijeme trochou vody, přidáme cukr a necháme vařit. Hrušky rozvaříme na kaši, kterou ještě rozmixujeme. Do hruškové kaše přidáme podle chuti hřebíček a skořici a ještě chvíli povaříme. na závěr můžeme přimíchat trochu rumu, který dá hruškovým povidlům aroma a prodlouží jejich trvanlivost. Připravíme si sklenice, do kterých budeme hrušková povidla dávat. Měly by být vyvařené a uzavíratelné.

Hrušková povidla nalijeme do sklenic a převážeme je celofánem. Takto připravené sklenice postavíme do trouby, aby se navrchu objevil škraloup. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 4 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Domácí lučina

Pomazánky: Domácí lučina

Nejdříve si v míse pořádně promísíme zakysanou smetanu s jogurtem a solí. Následně si sítko vyložíme bavlněnou…

Daňčí hřbet

Hlavní jídla: Daňčí hřbet

Daňčí hřbet opepříme a maso naložíme do marinády, kterou si připravíme z červeného vína a nasekaného tymiánu. Maso…

Plněný lilek

Hlavní jídla: Plněný lilek

Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a na oleji orestujeme. Vmícháme vejce, po sražení vajíček necháme…