Domácí perníkové koření

Koření, které máme v celku si najemno rozdrtíme v hmoždíři. Přidáme mleté koření a všechno spolu pořádně promícháme.  Domácí perníkové koření uchováváme v uzavřené nádobě. Skvěle chutná ve vánočním cukroví.  

Vínové vánoční cukroví

Ze surovin si vypracujeme hladké lepivé těsto, které zabalíme do potravinářské folie a necháme minimálně 1 hodinu odpočívat v lednici. Troubu rozehřejeme na 180 °C, plech vyložíme pečícím papírem. Cukr moučka smícháme se skořicovými cukry. Těsto rozválíme na plát o síle asi 5 mm. Tvoříme libovolné…

Skořicové cukroví

Ve větší míse smícháme suché ingredience. Mléko s vejcem smícháme s javorovým sirupem nebo medem a kokosovým olejem. Všechny ingredience spojíme a rukama vypracujeme těsto. Poté ho necháme asi 1 hodinu odpočinout. Troubu rozehřejeme na 160 °C a plech vyložíme pečícím papírem. Z připraveného těsta…

Svařené víno

Veškeré ingredience kromě cukru smícháme v hrnci a při nízké teplotě zahříváme až téměř k varu. Jakmile se na dně objeví první bublinky, svařené víno osladíme podle chuti, odstavíme a necháme 10 minut pod pokličkou odstát. Kdybychom víno dále vařili, vyprchal by z něj alkohol.  Svařené víno…