Vínové vánoční cukroví
Ingredience
- máslo: 250 g
- hladká mouka: 250 g
- strouhané lískové ořechy: 100 g
- skořice: 1 KL
- pomerančová šťáva: 1 PL
- vejce: 1 ks
- bílé víno: 5 PL
- špetka pomerančové kůry
- moučkový cukr na obalení
- skořicový cukr na obalení: 2 ks
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Ze surovin si vypracujeme hladké lepivé těsto, které zabalíme do potravinářské folie a necháme minimálně 1 hodinu odpočívat v lednici.
Troubu rozehřejeme na 180 °C, plech vyložíme pečícím papírem. Cukr moučka smícháme se skořicovými cukry. Těsto rozválíme na plát o síle asi 5 mm. Tvoříme libovolné tvary. Pečeme 10 - 12 minut, záleží podle tloušťky a velikosti. Ještě horké cukroví obalujeme ve skořicovém cukru.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.