Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Hraběnčiny řezy Dezerty
27. 09. 2017

Hraběnčiny řezy

Ingredience
- +
  • polohrubá mouka: 220 g
  • máslo: 100 g
  • moučkový cukr: 120 g
  • vejce (bílky i žloutky zvlášť): 2 ks
  • prášek do pečiva: 0.5 ks
  • jablka: 400 g
  • vlašské ořechy
  • rozinky
  • cukr na doslazení jablek
  • mletá skořice

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka
align="justify">Hraběnčiny řezy – recept

Žloutky utřeme s cukrem (1 lžíci si odložíme do bílků), přidáme změklé máslo a zpracujeme. Prosátou mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme směs ze žloutků a másla a vypracujeme hladké těsto. Asi třetinu těsta oddělíme a dáme ztuhnout do mrazáku, zbytek těsta rovnoměrně rozprostřeme na vymazaný a vysypaný plech. Těsto na hraběnčiny řezy je tuhé, těsto na plech proto namačkáme. Jablka omyjeme, oloupeme, zbavíme jadřinců a nastrouháme ne hrubo. Přidáme skořici, rozinky, na jemno nasekané vlašské ořechy a navrstvíme na připravené těsto. Pokud se nám zdají jablka kyselá, můžeme ještě zasypat vanilkovým nebo krystalovým cukrem. Z bílků a zbytku moučkového cukru vyšleháme tuhý sníh, opatrně ho rozprostřeme na vrstvu jablek. Na závěr řezy postrouháme zbylým ztuhlým těstem, vložíme do trouby a pečeme na 160 °C asi 30 minut, dokud těsto nezrůžoví. 

Hraběnčiny řezy připravujeme obvykle s jablky, použít ale můžeme i nastrouhané hrušky.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 3 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Plněná vejce s avokádem

Předkrmy a chuťovky: Plněná vejce s avokádem

Avokádo oloupeme, podélně rozpůlíme, vyjmeme pecku, nakrájíme nadrobno a ihned smícháme s limetkovou šťávou, která…

Pečená makrela

Hlavní jídla: Pečená makrela

Makrelu očistíme, zbavíme hlavy, ocasních ploutví a důkladně omyjeme. Do kůže makrely pak uděláme několik jemných…

Losos na grilu

Hlavní jídla: Losos na grilu

Filety z lososa potřeme olivovým olejem, posypeme nasekanými bylinkami, důkladně nasolíme, opepříme a zakápneme…