Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Hraběnčiny řezy Dezerty
27. 09. 2017

Hraběnčiny řezy

Ingredience
- +
  • polohrubá mouka: 220 g
  • máslo: 100 g
  • moučkový cukr: 120 g
  • vejce (bílky i žloutky zvlášť): 2 ks
  • prášek do pečiva: 0.5 ks
  • jablka: 400 g
  • vlašské ořechy
  • rozinky
  • cukr na doslazení jablek
  • mletá skořice

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka
align="justify">Hraběnčiny řezy – recept

Žloutky utřeme s cukrem (1 lžíci si odložíme do bílků), přidáme změklé máslo a zpracujeme. Prosátou mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme směs ze žloutků a másla a vypracujeme hladké těsto. Asi třetinu těsta oddělíme a dáme ztuhnout do mrazáku, zbytek těsta rovnoměrně rozprostřeme na vymazaný a vysypaný plech. Těsto na hraběnčiny řezy je tuhé, těsto na plech proto namačkáme. Jablka omyjeme, oloupeme, zbavíme jadřinců a nastrouháme ne hrubo. Přidáme skořici, rozinky, na jemno nasekané vlašské ořechy a navrstvíme na připravené těsto. Pokud se nám zdají jablka kyselá, můžeme ještě zasypat vanilkovým nebo krystalovým cukrem. Z bílků a zbytku moučkového cukru vyšleháme tuhý sníh, opatrně ho rozprostřeme na vrstvu jablek. Na závěr řezy postrouháme zbylým ztuhlým těstem, vložíme do trouby a pečeme na 160 °C asi 30 minut, dokud těsto nezrůžoví. 

Hraběnčiny řezy připravujeme obvykle s jablky, použít ale můžeme i nastrouhané hrušky.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 3 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Bezlepkové palačinky

Dezerty: Bezlepkové palačinky

Pomocí metličky smícháme žloutky, mléko pokojové teploty, vanilkový cukr a špetku soli. Postupně přidáváme…

Vepřové na žampionech

Hlavní jídla: Vepřové na žampionech

Vepřovou panenku v celku potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, posypeme lístky čerstvého tymiánu. Takto…

Kefírový čokoládový dort

Dezerty: Kefírový čokoládový dort

V míse rozmačkáme jeden banán, přidáme vejce a kefír. Ve vodní lázni roztopíme čokoládu s medem. Necháme chvíli…

Krůtí guláš

Hlavní jídla: Krůtí guláš

Základem každého guláše je správně připravená cibule. Začneme tedy tím, že ji nakrájíme najemno a necháme pomalu…