Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Jíška do polévky Polévky
04. 09. 2017

Jíška do polévky

Ingredience
- +
  • máslo: 1 PL
  • hladká mouka: 30 g 
  • voda nebo vývar na rozmíchání 

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka

Jíška do polévky – recept

Rozehřejeme si pánev s tukem. Pokud se to hodí, můžeme přidat najemno nasekanou cibulku a zpěnit ji. Není to však vhodné do všech typů polévek a omáček. Ve chvíli, kdy omastek pění, začínáme přidávat mouku a stále mícháme, aby nedošlo k připálení jíšky, nebo aby se nám neopražila moc rychle. Jíšku nikdy nesmíme pražit až do ztmavnutí! Stala by se tak hořkou a nepoživatelnou. Nyní jíšku zředíme buď vlažnou nebo studenou vodou, nebo zeleninovým vývarem a necháváme vařit zhruba 5-10 minut, aby všechny látky se škrobnatým charakterem změkly a lépe se trávily. Pozor ale na to, abychom jíšku nezalili horkou vodou. Utvořily by se v ní potom hrubky a nebyla by hladká.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Cejn ve vinném těstíčku

Hlavní jídla: Cejn ve vinném těstíčku

Cejna osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a dáme do chladu odležet. Mezitím si připravíme těstíčko.…

Pečenáče

Předkrmy a chuťovky: Pečenáče

Ryby očistíme, naporcujeme a osolíme. Obalíme v hladké mouce, v našlehaném bílku, opět v hladké mouce a smažíme…

Nakládané cibulky

Předkrmy a chuťovky: Nakládané cibulky

Připravíme si hrnec s vodou a přidáme do něj trochu octa. Cibulky oloupeme a rovnou vkládáme do hrnce. Oloupané…