Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Zavařování meruněk Ostatní
25. 07. 2018

Zavařování meruněk

Ingredience
- +
  • meruňky
  • voda: 1000 ml
  • cukr: 300 g

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Zavařování meruněk – recept

Na zavařování použijeme spíše tvrdší meruňky, aby udržely tvar a meruňkový kompot nebyl po otevření příliš rozvařený. Zavařovací sklenice umyjeme a vysušíme. Na nálev hrnci svaříme vodu s cukrem, aby se cukr rozpustil. Množství upravíme podle množství meruněk. Meruňky omyjeme, osušíme a vypeckuje (přitom je rozdělíme na poloviny). Půlky meruněk naskládáme do sklenic (příliš je nemačkáme) a zalijeme nálevem. Zavařovací sklenice uzavřeme čistými víčky, vložíme do zavařovacího hrnce a sterilujeme podle návodu, většinou 30 minut na 90 °C.

Zavařování meruněk je stejné jako zavařování broskví nebo třeba švestek – aby meruňkový kompot dlouho vydržel, musíme vždy použít plody, které nejsou nahnilé nebo plesnivé a uchovávat jej v suchu a temnu.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 5 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

svestkovy-kompot_1.jpg Ostatní

Švestkový kompot

Na zavařování použijeme spíše tvrdší švestky, aby udržely tvar a švestkový kompot nebyl po otevření příliš rozvařený. Zavařovací sklenice umyjeme a vysušíme. Na nálev hrnci svaříme vodu s cukrem, aby se cukr…

zavarovani-tresni.jpg Ostatní

Zavařování třešní

Třešně odstopkujeme a omyjeme, zkažené vyhodíme. Pokud máme podezření na červíky, namočíme je na 1 - 2 hodiny do vody s trochou octa – červíci vylezou a klesnou ke dnu. Třešňový kompot tím nezmění chuť a budou…

Doporučené recepty

Falafel

Hlavní jídla: Falafel

Cizrnu namočíme přes noc do studené vody, vodu vyměníme a uvaříme asi 1,5 hodiny doměkka. Při vaření můžeme přidat…

Vajíčková omáčka

Hlavní jídla: Vajíčková omáčka

Máslo v hrnci rozehřejeme, zasypeme moukou a vytvoříme jíšku. Přidáme vývar, mléko a kysanou smetanu. Přivedeme k…

Hrachová polévka

Polévky: Hrachová polévka

Hrách propláchneme pod tekoucí vodou, pak jej namočíme do vody a necháme bobtnat, nejlépe přes noc. Díky tomu…

Kokosová bábovka

Dezerty: Kokosová bábovka

Troubu předehřejeme na 180 °C. Oddělíme žloutky a bílky, z bílků ušleháme tuhý sníh. Mléko lehce ohřejeme, ale…