Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Biskupský chlebíček Dezerty
05. 05. 2018

Biskupský chlebíček

Ingredience
- +
  • hladká mouka: 150 g
  • cukr moučkový: 150 g
  • máslo: 150 g
  • vejce: 4 ks
  • prášek do pečiva: 0.5 ks
  • rozinky: 50 g
  • kandované ovoce: 100 g
  • citronová kůra
  • čokoláda nebo čokoládová poleva

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Biskupský chlebíček – recept

Bílky oddělíme od žloutků. Žloutky utřeme s cukrem a máslem. Mouku smícháme s práškem do pečiva a vmícháme ke žloutkům. Přisypeme nasekané rozinky a kandované ovoce a zamícháme. Z bílků ušleháme sníh a opatrně ho vmícháme do těsta.

Vymažeme a moukou vysypeme formu a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 35 minut. Párátkem nebo špejlí vyzkoušíme, zda je těsto upečené (nelepí se na špejli). Biskupský chlebíček potřeme rozpuštěnou čokoládou a necháme vychladnout.

Biskupský chlebíček můžeme udělat pokaždé jiný - poměr kandovaného ovoce můžeme upravit podle chuti. Také ho můžeme nahradit sušeným ovocem (meruňkami, švestkami…) a přidat i nasekané mandle nebo lískové ořechy.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Buchta se zakysanou smetanou

Dezerty: Buchta se zakysanou smetanou

Olej, vejce a zakysanou smetanu rozmícháme v míse do hladka. Postupně přidáváme mouku, cukr a prášek do pečiva a…

Rukolové pesto

Ostatní: Rukolové pesto

Při vytváření pesta budeme potřebovat mixér, skvěle nám poslouží ponorný. Vložíme do něj rukolu, olej, limetkovou…

Vepřové nudličky na kari

Hlavní jídla: Vepřové nudličky na kari

Vepřové maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, zaprášíme polovinou kari, zakápneme olejem a necháme…