Aktuálně pro vás máme 1709 receptů
Kedlubnová polévka Polévky
07. 03. 2018

Kedlubnová polévka

Ingredience
- +
  • kedlubny: 200 g
  • zeleninový vývar: 500 ml
  • mléko nebo smetana: 150 ml
  • máslo: 1 PL
  • hladká mouka: 1 KL
  • olej
  • petrželka
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Kedlubnová polévka - recept

Kedlubnová polévka - recept

Na malém množství oleje necháme rozpustit máslo, zaprášíme moukou a uděláme světlou jíšku. Zalijeme horkým vývarem, přidáme oloupané, na kostičky nakrájené kedlubny a vaříme doměkka asi 20 - 25 minut. Polévku rozmixujeme, přidáme mléko nebo smetanu, podle chuti osolíme a opepříme a krátce povaříme. Ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.

Kedlubnová polévka se dá místo mouky zahustit i přidáním brambory, kterou rovněž uvaříme doměkka a rozmixujeme společně s kedlubnami. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

kedlubnove-zeli_1.jpg Polévky

Kedlubnové zelí

Kedlubny oloupeme a nastrouháme. Cibuli nakrájíme nadrobno, necháme na rozehřátém oleji zesklovatět, přidáme mouku a vytvoříme jíšku. Do cibulové jíšky přidáme nastrouhané kedlubny, podlijeme trochou vody,…

kedlubnovy-salat_1.jpg Polévky

Kedlubnový salát

Smícháme všechny ingredience na zálivku a necháme rozpustit cukr. Oloupanou kedlubnu a mrkev nakrájíme na tenké proužky nebo nastrouháme nahrubo. Přidáme nadrobno nakrájenou petrželku, pažitku a přilijeme…

fotolia_85851511_xs.jpg Polévky

Kedlubny, nenápadný zázrak s obrovským účinkem na lidské zdraví

Pokud byste kedlubny neznali a měli byste si vybírat zeleninu jen podle vzhledu, nejspíš byste je na stáncích tržišť a regálech obchodů přehlédli.…

Doporučené recepty

Hrstková polévka se zeleninou

Polévky: Hrstková polévka se zeleninou

Kroupy, hrách a fazole namočíme den předem do studené vody a uvaříme do poloměkka. Kroupy a luštěniny slijeme,…

Limoncello

Nápoje: Limoncello

Z citronů odkrájíme kůru (pouze žlutou část) a vložíme ji do vyšší nádoby. Zasypeme cukrem, zalijeme alkoholem a…

Kuřecí prsa s rýží v parním hrnci

Hlavní jídla: Kuřecí prsa s rýží v parním hrnci

Rýži nasypeme do nádoby na rýži, propláchneme vlažnou vodou, lehce osolíme, přidáme hřebíčky a na čtvrtky…

Romadurová pomazánka

Pomazánky: Romadurová pomazánka

Romadur a máslo necháme v pokojové teplotě asi 20 minut a společně se sýrem rozmačkáme vidličkou až na hladký krém…