Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Domácí škvařené sádlo Předkrmy a chuťovky
27. 02. 2018

Domácí škvařené sádlo

Ingredience
- +
  • syrové sádlo
  • sůl
  • voda

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka

Domácí škvařené sádlo - recept

Sádlo určené na škvaření musí být důkladně očištěno od masa, aby se tyto kousky nepřepalovaly a neznehodnotila se celá várka sádla. Teplota při škvaření nesmí přesáhnout 120 °C. 

Syrové sádlo nakrájíme na kostky, vložíme do širokého hrnce se silným dnem a podlijeme vodou. Vody dáme jen tolik, aby se sádlo nepřipalovalo. Mírně osolíme, počkáme, až se voda vypaří, snížíme teplotu a pomalu sádlo za stálého míchání škvaříme. Jakmile začnou škvarky růžovět, vytáhneme je děrovanou naběračkou a necháme okapat. Sádlo je hotové, když přestane pěnit. Vyškvařené sádlo opatrně lijeme přes sítko do sklenic a necháme vychladnout. 

Domácí škvařené sádlo skladujeme v suchu, chladnu a temnu, kde vydrží několik měsíců. Podáváme ho namazané na čerstvý chléb a lehce osolené. Skvěle chutná i s trochou nadrobno nakrájené syrové cibule. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Domácí paštika z kuřecích jater

Předkrmy a chuťovky: Domácí paštika z kuřecích jater

Kuřecí játra pečlivě očistíme. V pánvi rozpustíme lžičku másla, na kterém osmahneme jemně nakrájenou cibulku a…

Kachní ragú s bramborovými noky

Hlavní jídla: Kachní ragú s bramborovými noky

Z upečené kachny obereme maso. Kachní prso osolíme, opepříme a posypeme lístky tymiánu. V pánvi rozehřejeme kachní…

Vánoční punč

Nápoje: Vánoční punč

Cukr nasypeme do hrnce a za stálého míchání jej necháme zkaramelizovat. Poté zalijeme půllitrem vody. Přivedeme k…

Nakládaný zázvor

Ostatní: Nakládaný zázvor

Zázvor nakrájíme na tenké plátky, posypeme solí a necháme odstát 24 hodin. V hrnci smícháme rýžový ocet, vodu,…