Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Jelení svíčková na smetaně Hlavní jídla
07. 12. 2019

Jelení svíčková na smetaně

Ingredience
- +
  • jelení kýta: 250 g
  • uzený špek: 50 g
  • mražená zelenina na svíčkovou: 1 ks
  • smetana na šlehání 33%: 1 ks
  • červené víno: 30 ml
  • citron: 1 ks
  • hladká mouka: 1 PL
  • mléko
  • máslo
  • nové koření
  • bobkový list
  • sůl
  • pepř
  • šlehačka
  • brusinky

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Jelení svíčková na smetaně - recept

Jelení kýtu si prošpikujeme uzeným špekem. Citron zbavíme kůry a nakrájíme na kolečka.Troubu si předehřejeme na 150 °C. Zbylý špek zprudka osmahneme na pánvi, přidáme maso, aby se zatáhlo. Maso odložíme do pekáčku. Na pánev přidáme máslo a osmahneme zeleninu na svíčkovou. Poté ji přidáme do pečící mísy k masu spolu s kolečky citronu a kořením. Podlejeme červeným vínem a pod pokličkou pečeme zhruba 3 hodiny, dokud maso nezměkne. 

Poté maso vyděláme a udržujeme jej teplé. Ze zeleninového výpeku odstraníme koření a rozmixujeme do hladka. Mouku si rozmícháme v troše mléka a omáčku zahustíme. Chvilku povaříme, přidáme smetanu. Na závěr svíčkovou omáčku ochutíme solí, případně citronem dle chuti.

Jelení svíčkovou na smetaně podáváme se šlehačkou, brusinkami a houskovým knedlíkem. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

houskovy-knedlik.jpg Hlavní jídla

Houskový knedlík

Housky nakrájíme na kostičky. Smícháme mléko, droždí a větší špetku cukru, abychom vytvořili kvásek, který necháme vykynout na teplém místě. Smícháme kvásek s moukou a trochou soli. Rozšleháme vajíčko a spolu…

Doporučené recepty

Fenyklový salát s avokádem

Saláty: Fenyklový salát s avokádem

Fenykl a červenou cibuli nakrájíme na proužky, jarní cibulku, petrželku, kopr a sýr nadrobno. Avokádo rozpůlíme,…

Pečené brambory v troubě

Přílohy: Pečené brambory v troubě

Brambory důkladně omyjeme (nejlépe vydrhneme kartáčkem) a osušíme. V míse zakápneme olivovým olejem a promícháme…

Kachní škvarky

Předkrmy a chuťovky: Kachní škvarky

Kachní kůži nakrájíme na malé kousky, které vložíme do rozpálené pánve a škvaříme. Můžeme posypat čerstvým…