Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Králík na zelenině Králík na zelenině Hlavní jídla
26. 09. 2017

Králík na zelenině

Ingredience
- +
  • králík - porce: 2 ks
  • vývar (zeleninový nebo drůbeží): 600 ml
  • mrkev: 1 ks
  • petržel: 1 ks
  • anglická slanina: 100 g
  • máslo: 80 g
  • cibule: 1 ks
  • česnek - stroužky: 4 ks
  • bobkový list: 3 ks
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Králík na zelenině – recept

Králíka očistíme a naporcujeme, prošpikujeme anglickou slaninou nakrájenou na úzké špalíčky, zbylou slaninu nakrájíme na kostky, cibuli a česnek nakrájíme najemno. Mrkev a petržel nakrájíme na kostičky. 

Králíka osolíme, opepříme a na másle zprudka orestujeme ze všech stran. Přidáme nakrájenou slaninu, cibuli, česnek, mrkev, petržel a společně chvíli restujeme. Následně přilijeme připravený vývar. Přidáme bobkové listy a vše společně dusíme při mírné teplotě asi 45 minut. Nakonec ho necháme dopéct na 200 °C asi 15 minut dozlatova. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

kralik-na-smetane.jpg Hlavní jídla

Pečený králík na smetaně

Králíka naporcujeme, osolíme, opepříme, prošpikujeme proužky slaniny a vložíme do pekáče. Ke králíkovi přidáme nakrájenou mrkev, petržel, kolečka cibule, tymián a přelijeme trochou vody. Rovnoměrně…

kralik-na-zelenine.jpg Hlavní jídla

Pečený králík na zelenině

Králíka naporcujeme, prošpikujeme proužky slaniny (při dietě můžeme vynechat), osolíme, opepříme, posypeme drceným kmínem a nadrobno nasekaným rozmarýnem a vložíme do máslem vymazaného pekáče. Mrkev a petržel…

Doporučené recepty

Pečené brambory v popelu

Přílohy: Pečené brambory v popelu

Příprava ohniště je pro pečené brambory v popelu nejdůležitější a vyžaduje čas. Je totiž třeba vytvořit…

Jablečná buchta na plech

Dezerty: Jablečná buchta na plech

Troubu předehřejeme na 180 °C. Mléko vytáhneme z lednice a necháme ohřát na pokojovou teplotu. Jablka oloupeme,…

Filet ze pstruha na másle

Hlavní jídla: Filet ze pstruha na másle

Očištěné filety ze pstruha potřeme pestem z medvědího česneku, osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou.…

Banánové lívance s proteinem

Dezerty: Banánové lívance s proteinem

V misce vidličkou rozmačkáme banán, přidáme vejce a mléko. V další misce si smícháme proteinový prášek se…