Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Karbanátky z červené řepy Hlavní jídla
02. 05. 2018

Karbanátky z červené řepy

Ingredience
- +
  • červená řepa: 250 g
  • jemné ovesné vločky: 3 PL
  • šalotka: 1 ks
  • stroužky česneku: 1 ks
  • sezamové semínko: 1 PL
  • petrželka: 1 PL
  • olivový olej
  • majoránka: 1 KL
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Karbanátky z červené řepy - recept

Červenou řepu oloupeme a nastrouháme. Abychom se vyvarovali červených rukou, použijeme při práci s řepou igelitové rukavice. Řepu osolíme, promícháme a necháme v cedníku vykapat šťávu, kterou řepa pustí. Následně ji ještě vymačkáme rukama. Šalotku a petrželku nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme a vše včetně ovesných vloček a sezamového semínka smícháme s řepou. Podle chuti přidáme sůl, pepř a majoránku. Hmotu necháme asi 30 minut v lednici, aby se zbylá šťáva z řepy vsákla do ovesných vloček

Z hmoty tvoříme karbanátky, které potřeme olejem a pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem na 180 °C asi 30 minut. V polovině karbanátky z červené řepy otočíme. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 10 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

pesto-z-cervene-repy.jpg Hlavní jídla

Pesto z červené řepy

Červenou řepu oloupeme, nakrájíme na středně velké kusy, smícháme s trochou olivového oleje, soli, pepře, celými stroužky česneku a tymiánem. Zabalíme do alobalu, pevně utěsníme, pečeme na 200 °C asi 45 minut…

Doporučené recepty

Krůtí stehna na zelenině

Hlavní jídla: Krůtí stehna na zelenině

Mrkev a petržel nakrájíme na kostky, petrželku a majoránku nasekáme najemno. Troubu rozehřejeme na 200 °C. Omytá a…

Špenátová omeleta

Předkrmy a chuťovky: Špenátová omeleta

Špenát spaříme horkou vodou a vymačkáme přebytečnou vodu. Cibuli nakrájíme nadrobno a zlehka opečeme na másle,…

Teriyaki omáčka

Ostatní: Teriyaki omáčka

Rýžové víno přivedeme v hrnci k varu, ubereme teplotu na polovinu a necháme vařit asi 10 minut. Poté přidáme…

Krůtí karbanátky

Hlavní jídla: Krůtí karbanátky

Mleté krůtí maso smícháme s prolisovaným česnekem, nadrobno nakrájenou šalotkou a petrželkou, majoránkou, tymiánem…