Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Pesto z červené řepy Ostatní
05. 06. 2019

Pesto z červené řepy

Ingredience
- +
  • střední červená řepa: 2 ks
  • vlašské ořechy nebo loupané mandle: 2 PL
  • strouhaný parmezán: 2 PL
  • stroužky česneku: 2 ks
  • čerstvý tymián: 1 PL
  • hladkolistá petržel: 1 PL
  • olivový olej: 4 PL
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme

Pesto z červené řepy - recept

Červenou řepu oloupeme, nakrájíme na středně velké kusy, smícháme s trochou olivového oleje, soli, pepře, celými stroužky česneku a tymiánem. Zabalíme do alobalu, pevně utěsníme, pečeme na 200 °C asi 45 minut a necháme vychladnout. 

Vše včetně upečeného česneku vložíme do mixéru, přidáme oříšky, parmezán, olivový olej dle požadované konzistence a pouze krátce rozmixujeme. Přidáme nadrobno nasekanou petrželku, podle chuti dosolíme a dopepříme. 

Pesto z červené řepy můžeme podávat na těstoviny, ale i jako pomazánku na jednohubky. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

polevka-z-cervene-repy-se-smetanou.jpg Ostatní

Polévka z červené řepy se smetanou

Oloupanou červenou řepu nakrájíme na menší kousky, brambory na středně velké kostičky, šalotku a petrželku nadrobno, vývar ohřejeme. V hrnci na oleji necháme zpěnit šalotku, přidáme řepu a orestujeme. Zalijeme…

Doporučené recepty

Limetkový koláč

Dezerty: Limetkový koláč

Ze změklého másla a mouky vypracujeme hladké těsto. Těsto vyválíme a dáme do kulaté formy.  Smícháme zakysanou…

Višňový likér

Nápoje: Višňový likér

Odstopkované a omyté višně nasypeme do nádoby, přidáme cukr a protřepeme. Hřebíček a rozříznutý vanilkový lusk…

Švestková přesnídávka

Ostatní: Švestková přesnídávka

Na přesnídávku používáme velmi měkké a sladké švestky, které odstopkujeme, umyjeme, vypeckujeme a dáme vařit do…

Domácí uzené klobásy

Předkrmy a chuťovky: Domácí uzené klobásy

Maso nakrájíme na kousky, které se nám vejdou do mlýnku, nameleme, smícháme s kořením a uložíme přes noc do chladu…