Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Kuře ala bažant Hlavní jídla
08. 06. 2018

Kuře ala bažant

Ingredience
- +
  • kuře: 1 ks
  • uzená slanina: 50 g
  • máslo: 80 g
  • cibule: 1 ks
  • stroužky česneku: 2 ks
  • suché bílé víno: 100 ml
  • rozmarýn - snítka: 1 ks
  • bobkový list: 4 ks
  • nové koření: 8 ks
  • jalovec: 8 ks
  • celý pepř: 10 ks
  • sůl

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Kuře ala bažant – recept

Omyté a osušené kuře naporcujeme a osolíme, ale můžeme ho péct i vcelku, což nám dobu pečení prodlouží na přibližně 1 a 1/4 hodiny

Pekáč vymažeme trochou másla, na které vyskládáme kolečka cibule, česneku, polovinu na kostičky nakrájené slaniny, rozmarýn a veškeré koření. Slaninou můžeme také prošpikovat sušší části kuřete (např. prsa). 

Kuře přikryjeme alobalem, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 30 minut. Poté kuře odkryjeme, poklademe plátky slaniny, zvýšíme teplotu na 200 °C, podlijeme vínem a dopečeme asi 20 - 30 minut dozlatova. Z výpeku odstraníme koření a šťávu rozmixujeme nebo přepasírujeme přes sítko. 

Kuře ala bažant můžeme podávat s rýží nebo bramborovým knedlíkem.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Bulgur s kuřecím masem

Hlavní jídla: Bulgur s kuřecím masem

Bulgur uvaříme podle návodu (buď vaříme asi 15 minut na mírném stupni nebo zalijeme horkou vodou, přikryjeme…

Krevety na česneku a bílém víně

Předkrmy a chuťovky: Krevety na česneku a bílém víně

Krevety omyjeme a osušíme. Na větší pánvi rozehřejeme máslo, přidáme celé stroužky česneku a při mírné teplotě je…

Smetanová omáčka z lišek

Hlavní jídla: Smetanová omáčka z lišek

Na másle necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli a zalijeme ji bílým vínem. Necháme asi pět minut redukovat…