Aktuálně pro vás máme 1709 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Zadělávané dršťky Hlavní jídla
23. 01. 2018

Zadělávané dršťky

Ingredience
- +
  • předvařené dršťky: 400 g
  • vařené uzené maso: 80 g
  • hovězí vývar: 350 ml
  • cibule: 1 ks
  • stroužky česneku: 1 ks
  • sádlo: 1 PL
  • hladká mouka: 1 PL
  • máslo: 1 KL
  • špetka citrónové kůry
  • špetka muškátového oříšku
  • špetka mletého zázvoru
  • čerstvá majoránka
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Zadělávané dršťky - recept

Předvařené dršťky nakrájíme na tenké nudličky, asi 6 cm dlouhé. Na sádle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a umícháme světlou jíšku. Jakmile mouka začne pěnit, přilijeme horký vývar a důkladně rozmícháme. Necháme 20 minut provařit. Přidáme dršťky, prolisovaný česnek a všechno koření a vaříme při mírné teplotě 30 minut. Přidáme na malé kostičky nakrájené uzené maso, majoránku a necháme už pouze společně prohřát. Nakonec zamícháme trochu másla na zjemnění. 

Zadělávané dršťky se podávají s opékanými bramborami nebo knedlíkem.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

drstkova-polevka.jpg Hlavní jídla

Dršťková polévka

Dršťky důkladně propereme vodou, nakrájíme a dáme do vody, kterou přivedeme k varu. Povaříme asi 15 minut a vyměníme vodu. Toto opakujeme 3 x. Poslední vodu osolíme a dršťky dovaříme, scedíme a necháme…

Doporučené recepty

Rybí polévka z kapra

Polévky: Rybí polévka z kapra

Kapra bez vnitřností nakrájíme na větší kusy, propláchneme, vložíme do hrnce s kusy zeleniny a zalijeme vodou tak,…

Srnčí guláš

Hlavní jídla: Srnčí guláš

Maso očistíme, nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno a v hrnci na oleji…

Rajská omáčka z protlaku

Hlavní jídla: Rajská omáčka z protlaku

Základem omáčky je poctivý a silný hovězí vývar. V hrnci si rozpustíme máslo, zaprášíme moukou a vytvoříme jíšku.…

Rajčatové čatní

Ostatní: Rajčatové čatní

Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, najemno nakrájíme a vložíme do hrnce společně s ostatními surovinami.…