Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Masové kuličky z mletého masa Hlavní jídla
04. 10. 2017

Masové kuličky z mletého masa

Ingredience
- +
  • mleté maso (směs hovězího a vepřového) {300} g 
  • mléko {50} ml
  • malé vejce {1}
  • malá cibule {1}
  • strouhanka {30} g
  • olivový olej {1} KL
  • čerstvé bylinky (doporučujeme petržel, libeček, pažitku nebo kopr)
  • sůl
  • pepř
  • kardamom {0,5} KL
  • muškátový oříšek {0,5} KL
  • brusinková omáčka
  • bramborová kaše

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta
align="justify">Masové kuličky z mletého masa – recept

Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme ji na oleji dozlatova. V míse smícháme cibuli a posekané čerstvé bylinky dle našeho výběru s mletým masem, strouhankou, vejcem a kořením. Vše důkladně promícháme. Pokud máme čas, necháme masovou směs odležet pár hodin v lednici. Směs rozdělíme na stejně velké porce a mokrýma rukama z nich tvarujeme malé kuličky. Masové kuličky z mletého masa můžeme smažit na pánvi s přepuštěným máslem nebo olejem, nebo je můžeme péct v troubě a to na 180 °C asi 12 minut.

Masové kuličky z mletého masa můžeme podávat na švédský způsob s brusinkovým džemem a bramborovou kaší. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

kureci-masove-kulicky-z-parniho-hrnce.jpg Hlavní jídla

Kuřecí masové kuličky z parního hrnce

Mleté kuřecí maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, vajíčkem, trochou sladké papriky, soli a pepře. Hmotu necháme asi 30 minut odpočinou v lednici. Očištěné brambory nakrájíme na…

Doporučené recepty

Pečená makrela

Hlavní jídla: Pečená makrela

Makrelu očistíme, zbavíme hlavy, ocasních ploutví a důkladně omyjeme. Do kůže makrely pak uděláme několik jemných…

Kuřecí stehenní řízky

Hlavní jídla: Kuřecí stehenní řízky

Kuřecí stehenní řízky omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem, naklepeme přes potravinovou folii tak, aby byly všude…

Hovězí po burgundsku

Hlavní jídla: Hovězí po burgundsku

Slaninu nakrájíme na proužky a opečeme dozlatova. Vyndáme jej z pánve a dáme stranou. Hovězí maso nakrájíme na…

Kančí se šípkovou omáčkou

Hlavní jídla: Kančí se šípkovou omáčkou

Kančí maso odblaníme a prošpikujeme proužky slaniny. Koření rozdrtíme v hmoždíři, smícháme s rozpuštěným sádlem,…