

























Ostružinová marmeláda
Ingredience
- ostružiny: 1 kg
- želírovací přípravek Gelfix: 1 ks
- cukr krystal: 400 g
- kyselina citronová: 5 g
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Ostružiny opláchneme a necháme okapat. Rozmačkáme je a propasírujeme přes síto, abychom je zbavili zrníček a ostružinová marmeláda byla hladká. Poté je dáme do hrnce společně s kyselinou citronovou. Cukr smícháme s želírovacím přípravkem a přidáme k ostružinám.
Za stálého míchání vaříme 3 - 4 minuty, poté odstavíme. Pokud při vaření vznikne pěna, odstraníme ji, a marmeládu plníme do připravených sklenic. Sklenice uzavřeme a necháme je vychladnout otočené víčkem dolů. Skladujeme na chladnějším tmavém místě, kde důkladně uzavřená ostružinová marmeláda vydrží několik měsíců.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Ovesné vločky rozmixujeme na jemný prášek. V míse smícháme tvaroh s vejci a medem. Pokud chceme muffiny bez cukru, můžeme med nahradit oblíbeným sladidlem. Přidáme mandlovou mouku s ovesnými vločkami a špetkou…
Bůček koupíme s kůží i kostí. Kůži bůčku očistíme od případných chloupků a opatrně nakrojíme ostrým nožem na větší čtverce, ale jen do tučné části (pozor, aby se nenakrojilo i maso). Sůl a pepř vetřeme ze…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
Test
text komentu
test
ja mam na to zapnutu taku ochranu na monitore a na ociach mam ochranu s barner okuliarmi cez milicastore a su ...
ja mam na to zapnutu taku ochranu na monitore a na ociach mam ochranu s barner okuliarmi cez milicastore a su ...
Z cukru, mouky a másla si v míse zpracujeme drobenku. Asi hrnek hotové drobenky si odebereme stranou, ke zbytku…
Kachní játra umyjeme, očistíme, nakrájíme a opepříme. Cibuli s česnekem nasekáme najemno. Připravíme zálivku na…
Vepřové maso povaříme do poloměkka a plíce povaříme do měkka. Česnek oloupeme a prolisujeme. Syrová játra pomeleme…
Maso důkladně prošpikujeme slaninou ze všech stran. Potřeme jej olejem, osolíme a opepříme. V pánvi rozpálíme olej…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.