Ostružinová marmeláda
Ingredience
- ostružiny: 1 kg
- želírovací přípravek Gelfix: 1 ks
- cukr krystal: 400 g
- kyselina citronová: 5 g
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Ostružiny opláchneme a necháme okapat. Rozmačkáme je a propasírujeme přes síto, abychom je zbavili zrníček a ostružinová marmeláda byla hladká. Poté je dáme do hrnce společně s kyselinou citronovou. Cukr smícháme s želírovacím přípravkem a přidáme k ostružinám.
Za stálého míchání vaříme 3 - 4 minuty, poté odstavíme. Pokud při vaření vznikne pěna, odstraníme ji, a marmeládu plníme do připravených sklenic. Sklenice uzavřeme a necháme je vychladnout otočené víčkem dolů. Skladujeme na chladnějším tmavém místě, kde důkladně uzavřená ostružinová marmeláda vydrží několik měsíců.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.