Aktuálně pro vás máme 1709 receptů
Pražma na bylinkách Hlavní jídla
05. 09. 2017

Pražma na bylinkách

Ingredience
- +
  • pražma: 2 ks
  • tymián - snítka: 2 ks
  • rozmarýn - snítka: 1 ks
  • bazalka - hrst: 1 ks
  • citron: 1 ks
  • pepř
  • sůl
  • olivový olej

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme

Pražma na bylinkách - recept

Pražma na bylinkách – recept

Do hrníčku dáme olivový olej, do kterého vmícháme sůl, pepř, nadrobno nasekanou bazalku, rozmarýn, lístky tymiánu a nastrouhanou citronovou kůru. Pražmu dobře omyjeme, osušíme papírovou utěrkou, nařízneme kůžu na několika místech a pomažeme ochuceným olejem zvenku i zevnitř. Dáme do ledničky na 2 hodiny uležet. Pražmu pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 - 30 minut dozlatova. Ryby v polovině pečení obrátíme. 

Pražmu na bylinkách podáváme s vařenými bramborami nebo zeleninovým salátem, před podáváním zakápneme citronovou šťávou. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

byliny-pestovani-muz.jpg Hlavní jídla

Pěstování bylinek doma není žádná věda. A k čemu je můžete využít?

Pro pěstování bylinek budete potřebovat květináč, zeminu, drobné kamínky a případně semínka nebo sazenice. Kamínky jsou důležité pro odvádění…

herbs-pestovani.jpg Hlavní jídla

Nejlepší tipy pro pěstování bylinek

Nebojte se do toho pustit. Pěstování bylinek není žádná věda. A v drtivé většině případů se o bylinky nemusíte ani nějak příliš extra starat. K čemu…

jedly-trav-pamp.jpg Hlavní jídla

Vypěstujte si jedlý trávník se spoustou bylinek

Bylinný jedlý trávník má sloužit jako zdroj léčivých rostlin i zeleniny. Krom toho je rájem i pro veškerý hmyz, který pomalu vymírá. Což je pro…

Doporučené recepty

Nakládaný hermelín

Předkrmy a chuťovky: Nakládaný hermelín

Hermelíny podélně rozkrojíme, cibuli a česnek nakrájíme na plátky. Část cibule a česneku společně s mletou…

Křenová pomazánka

Pomazánky: Křenová pomazánka

Šlehačku ušleháme dotuha, křen očistíme a nastrouháme najemno. Křen smícháme s tvarohem, nadrobno nakrájenou…

Dršťková polévka

Polévky: Dršťková polévka

Dršťky důkladně propereme vodou, nakrájíme a dáme do vody, kterou přivedeme k varu. Povaříme asi 15 minut a…

Panzerotti

Hlavní jídla: Panzerotti

Droždí rozmícháme ve vodě, přidáme mouku, víno, cukr, špetku soli, olivový olej a mléko a vypracujeme hladké těsto…