Smažený vepřový řízek
Ingredience
- vepřová kýta nebo krkovice: 400 g
- hladká mouka: 3 PL
- strouhanka: 6 PL
- větší vejce: 1 ks
- mléko: 50 ml
- sůl
- pepř
- olej na smažení
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Plátky masa naklepeme, na okrajích nařízneme, aby se při smažení nekroutily, osolíme a opepříme z obou stran. Vajíčko rozšleháme s mlékem, mírně osolíme a opepříme. Maso obalíme v mouce, vajíčku a nakonec ve strouhance. Řízky smažíme na vyšší vrstvě rozehřátého oleje z obou stran dozlatova.
Hotový smažený vepřový řízek odložíme na papírový ubrousek, který vysaje přebytečný tuk. Oodáváme s vařenými bramborami nebo bramborovým salátem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.