Vepřové maso
Libové vepřové maso
Vepřové maso obsahuje dostatek bílkovin. Také nám prospívá svými aminokyselinami. Libové vepřové maso je poměrně lehce stravitelné a není pro naše zažívání zátěží. Tato potravina také obsahuje kolagen, který zabraňuje stárnutí pokožky a posiluje chrupavky.
Jak vybrat kvalitní vepřové maso?
Při nákupu vepřového masa bychom neměli zanedbávat jeho kvalitu. Starší maso má tmavší načervenalou barvu, čerstvé maso je spíše růžové. Ve velkých obchodních řetězcích nemusí být vždy kvalita masa na prvním místě. Nejlepší je zvolit nákup přímo v řeznictví, kde bývá vepřové maso většinou kvalitnější. To nás vrací opět k tomu, že nejlepší je nakupovat přímo u osvědčeného řezníka.
Dále je důležitý i původ vepřového masa. Pokud je maso dovážené z ciziny, mohly do něj být přidány stabilizátory nebo jiné látky, které by udržely maso při převozu k nám čerstvé. Abychom měli záruku, že budeme mít maso co nejčerstvější, je dobré si koupit to s českým původem.
Raději se také vyhněme masu mletému. Nevíme, co do něj výrobce mohl přidat a ani nemůžeme přesně určit, jaký má podíl tuku. Řešením je požádat řezníka, aby přímo pro nás maso pomlel anebo si mleté maso zpracovat doma sami. Když chceme konzumovat vepřové maso z domácího chovu, je vhodné se předtím ujistit, že poražený kus prošel veterinární kontrolou.
Diskuse k článku
RE : Vepřové maso