Diskuse: výroba domácích jogurtů
-
Redakce - Spektrum zdraví
Dobrý den paní Milotová, vyzkoušejte například tento recept na domácí jogurt, je velmi jednoduchý a o to lepší :) - V hrnci se silnějším dnem přiveďte k varu půl litru plnotučného mléka (nejlépe čerstvé, nikoliv trvanlivé). Poté hrnec z plotny stáhněte a nechte mléko vychladnout na teplotu těla (to poznáte tak, že do hrnce strčíte prst a neucítíte, že ho máte v mléku). - Do mléka zamíchejte kelímek jogurtu se živými kulturami (mně se osvědčila bílá Hollandia). Několik hodin nechte jogurt stát na teple v místnosti (cca 6 hodin). Někdo misku s mlékem dává k radiátoru nebo ke krbu. - Jakmile bude jogurt "rozmnožený", dejte ho do lednice, kde vám vydrží asi týden. Celý článek najdete tady: http://www.chytre-bydleni.cz/pripravte-si-chutny-domaci-jogurt.-rychle-snadno-a-bez-jogurtovace Dejte vědět, jestli se vám jogurt povedl :) Za celou redakci Spektra zdraví vás zdraví Anička -
Jana Milotová
Máte tady někdo doma zkušenost s výrobou jogurtů? Doma jogurty všichni milujeme, musíme je v marketu kupovat ve velkém a hned jsou z ledničky fuč.