Pečený losos s chřestem
Troubu předehřejeme na 200 °C. Pečící mísu vymažeme olivovým olejem, vložíme filety z lososa a očištěný zelený chřest. Osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem a lososa citronovou šťávou. Pečeme asi 20 minut.
Mezitím si připravíme omáčku. V míse prošleháme hořčici s olejem, octem a medem.…
Míchaná vejce s chřestem
Chřes na skus uvaříme v osolené vodě a prudce jej zchladíme v ledové vodě. Poté z chřestu odrojíme špičky a stonky nakrájíme na kostky. Na pánvi rozehřejeme máslo. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka a vejce prošleháme. Do rozehřátého másla přidáme kousky chřestu a zalejeme vejci s jarní cibulkou.…
Chřestový krém se smetanou
Oba chřesty očistíme a odstraníme dřevnaté konce. Špičky zeleného chřestu ponecháme na ozdobu, zbytek chřestu nakrájíme na malé kostky. Pórek pokrájíme na jemno. V hrnci rozehřejeme máslo, orestujeme pórek, přidáme chřest. Restujeme asi 5 minut. Zalejeme bílým vínem a necháme ho odpařit. Přilejeme…
Krémové chřestové rizoto
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Chřest očistíme a pokrájíme na malé kousky. V hluboké pánvi rozehřejeme olivový olej. Orestujeme cibuli s česnekem. Přidáme chřest a rýži. Restujeme asi 5 minut. Poté přilejeme bílé víno, necháme ho odpařit a přidáme trochu horkého vývaru. Až se vývar v rýži…
Chřestová omáčka
Ve větším hrnci povaříme brambory (oloupané a nakrájené na kostičky) v osolené vodě do poloměkka. Vody dáme tolik, aby hladina sahala asi 2 cm nad brambory. Chřest očistíme, zbavíme dřevnatých konců, rozpůlíme a přidáme k bramborám a spolu vaříme ještě 10 minut.
Rozmícháme mouku se smetanou,…
Zelený chřest ve slanině
Chřest očistíme, odřízneme dřevnaté konce a opepříme. Každý stonek obalíme ve slanině a klademe na rozehřátou pánev bez oleje. Zelený chřest ve slanině restujeme ze všech stran, dohromady asi 5 minut. Pokud slanina pustí příliš mnoho tuku, z pánve jej slijeme a chřest ještě chvíli opečeme.
Zelený…
Jemná krémová chřestová polévka
Očištěný chřest zbavený dřevnatých konců nakrájíme na menší kousky. Na troše oleje v hrnci necháme rozpustit máslo a krátce na něm orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku. Přidáme chřest, opět orestujeme a zalijeme horkým vývarem. Vaříme asi 15 - 20 minut, až je chřest úplně měkký. Polévku…
Lorem ipsum dolor dssfi23
Znáte kimchi? Korejskou pochoutku se štiplavou vůní musíte ochutnat!
Kváskové pečení pro každého: Upečte si vynikající pečivo z kvásku
Pracujete na počítači? Chraňte si zrak před modrým světlem
Pracujete na počítači? Chraňte si zrak před modrým světlem