Hráškový krém s mátou

Mražený hrášek necháme změknout. Cibuli a česnek nakrájíme na drobno. V hrnci rozehřejeme olivový olej a orestujeme cibuli. Když začne cibule hnědnou přidáme česnek, necháme rozvonět a nasypeme do hrnce hrášek. Asi 2 minuty restujeme. Zalejeme zeleninovým vývarem a 5 minut povaříme. Lístky máty…

Kuřecí rizoto s hráškem

Rýži několikrát propláchneme. Do hrnce nalejeme olej a máslo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme ji. Vsypeme rýži  a asi 10 minut za stáleho míchání restujeme. Poté přidáme nasekaný česnek a víno, které necháme zcela odpařit. Přidáme trochu vývaru a mícháme. Tento postup opakujeme do…

Tagliatelle s hráškem

Rozmrazený hrášek orestujeme na olivovém oleji. Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu al dente v osolené vodě. Uvařené těstoviny scedíme a ihned promícháme s bazalkovým pestem. Přidáme osmažený hrášek, promícháme a opepříme.  Tagliatelle s hráškem podáváme posypané parmazánem. 

Hrášková polévka z mraženého hrášku s krevetami

Na olivovém oleji orestujeme šalotku. Přidáme kari pastu, zalejeme trochou vody a důkladně zamícháme. Necháme chvilku rozvonět. Poté do hrnce přidáme mražený hrášek a asi 2 minuty pod pokličkou podusíme. Zalejeme kokosovým mlékem a 5 minut vaříme na středním plameni. Poté polévku rozmixujeme,…

Hrášková polévka z mraženého hrášku s mátou

V hrnci na troše oleje necháme rozpustit máslo a zpěníme na něm bílou část jarní cibulky. Přidáme nadrobno nakrájený česnek a po 1 minutě hrášek a zelenou část cibulky. Zalijeme horkým vývarem a povaříme asi 5 minut. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme nasekanou mátu a vše rozmixujeme dohladka.…

Hrachová polévka ze žlutého hrachu

Žlutý hrách namočíme den předem do studené vody a vodu slijeme. Cibuli nakrájíme nahrubo, česnek na plátky, vývar ohřejeme. V hrnci rozehřejeme olej, na něm necháme rozpustit máslo, ve kterém zpěníme cibuli. Přidáme česnek, necháme max. 1 minutu rozvonět, přidáme hrách a ihned zalijeme horkým…

Hrášková pomazánka

Hrášek dáme vařit do vroucí osolené vody na 2 minuty a ihned schladíme proudem studené vody, aby si zachoval krásnou barvu. Necháme vychladnout.  Hrášek rozmixujeme tyčovým mixérem, osolíme, opepříme a smícháme s ricottou, parmezánem, prolisovaným česnekem a nadrobno nasekanou petrželkou.  …