Hrášková polévka z mraženého hrášku s mátou
Ingredience
- mražený hrášek: 150 g
- jarní cibulka: 2 ks
- stroužky česneku: 1 ks
- zeleninový vývar: 600 ml
- smetana ke šlehání: 80 ml
- máta: 6 lístků
- máslo: 1 PL
- olej: 1 KL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
V hrnci na troše oleje necháme rozpustit máslo a zpěníme na něm bílou část jarní cibulky. Přidáme nadrobno nakrájený česnek a po 1 minutě hrášek a zelenou část cibulky. Zalijeme horkým vývarem a povaříme asi 5 minut. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme nasekanou mátu a vše rozmixujeme dohladka. Hrst hrášku můžeme odložit stranou a dát ho zpět do hotové polévky. Přilijeme smetanu a už jen krátce povaříme.
Hrášková polévka se podává s opečeným toustem nebo krutony z toustového chleba.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.