Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Hrachová polévka ze žlutého hrachu Polévky
17. 10. 2018

Hrachová polévka ze žlutého hrachu

Ingredience
- +
  • žlutý hrách: 150 g
  • cibule: 1 ks
  • stroužky česneku: 2 ks
  • zeleninový vývar: 600 ml
  • máslo: 1 PL
  • olej: 1 KL
  • majoránka
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Hrachová polévka ze žlutého hrachu - recept

Žlutý hrách namočíme den předem do studené vody a vodu slijeme. Cibuli nakrájíme nahrubo, česnek na plátky, vývar ohřejeme. V hrnci rozehřejeme olej, na něm necháme rozpustit máslo, ve kterém zpěníme cibuli. Přidáme česnek, necháme max. 1 minutu rozvonět, přidáme hrách a ihned zalijeme horkým vývarem. Osolíme, opepříme a vaříme doměkka asi 30 minut.  

Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka a dochutíme solí, pepřem a majoránkou, můžeme přidat i trochu čerstvého prolisovaného česneku. 

Hrachová polévka ze žlutého hrachu dodá tělu dostatek vlákniny a je vhodná i při redukční dietě. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

hrachova-polevka-s-bramborem.jpg Polévky

Hrachová polévka s bramborem

Hrách přebereme, namočíme ho den předem do studené vody a propláchneme. V hrnci na troše oleje rozpustíme máslo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme hrách, kmín, zalijeme vývarem,…

Doporučené recepty

Tagliatelle se sýrovou omáčkou

Hlavní jídla: Tagliatelle se sýrovou omáčkou

Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, žampiony na čtvrtky nebo plátky. Na troše oleje necháme rozehřát máslo, na…

Kuskus s tofu

Hlavní jídla: Kuskus s tofu

Kuskus připravíme dle návodu, jen místo vody použijeme zeleninový vývar.  Na pánvi orestujeme na trošce oleje…

Zapečené kuřecí maso

Hlavní jídla: Zapečené kuřecí maso

Troubu předehřejeme na 200°C. Kuřecí prsa podélně rozpůlíme, osolíme a opepříme, na pánvi rozehřejeme olej a maso…

Žurek

Polévky: Žurek

Příprava zákvasu: Žitnou mouku nasypeme do vyšší skleněné nádoby, např. zavařovací sklenice. Přidáme teplou vodu,…