Domácí Focaccia
Mouku promícháme s lžičkou soli. Smícháme půl litru vlažné vody, olivový olej a rozdrobené droždí, zamícháme a necháme droždí rozpustit. Postupně naléváme do mouky, lehce mícháme. Mělo by nám vzniknout řídší hladké těsto. Čistou mísu vytřeme olejem a přelejeme do ní těsto, zakryjeme utěrkou a…
Těstovinový salát za studena
Těstoviny uvaříme al dente. Rukolu promícháme s olivovým olejem a octem balsamico. Přidáme uvařené těstoviny, olivy, zakápneme citronovou šťávou. Důkladně promícháme. Nakonec přidáme nakrájený sýr feta.
Těstovinový salát za studena necháme alespoň 1 hodinu odležet, aby se propojily chutě.
Batátové hranolky s dipem
Batát oloupeme a nakrájíme na hranolky. Vložíme do zapékací mísy zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a posypeme lístky čerstvého tymiánu. Promícháme a dáme do trouby rozehřáté na 200 °C. Pečeme asi 20 minut do změknutí.
Zakysanou smetanu si rozmícháme v menší misce společně s olivovým…
Řecký salát s olivami
Zeleninu umyjeme a nakrájíme na stejně velké kousky, cibuli na tenké plátky. Sýr feta nakrájíme na kostičky a olivy rozkrojíme na půl. Všechny ingredience smícháme. Osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem. Poté dochutíme pár kapkami citronové šťávy a sladkým balsamicovým krémem. Nakonec…
Francouzská marináda
Bazalku pokrájíme na malé kousky. V misce rozšleháme olivový olej s dijonskou hořčicí. Až se obě ingredience propojí, přidáme víno. Do vzniklé směsi…
Grilované krevety
Čerstvé krevety omyjeme a odstraníme jim tmavé střívko. Na grilované krevety si nejdříve připravíme marinádu. Smícháme olej, nasekané bylinky,…
Bazalkové pesto
Lístky bazalky opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme. Dáme je do hmoždíře a rozetřeme je se solí v hladkou hmotu. Osvědčeným postupem je spíše tření…
Lorem ipsum dolor dssfi23
Znáte kimchi? Korejskou pochoutku se štiplavou vůní musíte ochutnat!
Kváskové pečení pro každého: Upečte si vynikající pečivo z kvásku
Pracujete na počítači? Chraňte si zrak před modrým světlem
Pracujete na počítači? Chraňte si zrak před modrým světlem