Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Domácí Focaccia Přílohy
15. 05. 2020

Domácí Focaccia

Ingredience
- +
  • hladká mouka: 500 g
  • čerstvé droždí: 21 g
  • olivový olej: 50 ml
  • sůl: 1 KL
  • bylinky (tymián, rozmarýn)
  • olivy (černé, zelené)
  • sýr parmazán

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Domácí Focaccia – recept

Mouku promícháme s lžičkou soli. Smícháme půl litru vlažné vody, olivový olej a rozdrobené droždí, zamícháme a necháme droždí rozpustit. Postupně naléváme do mouky, lehce mícháme. Mělo by nám vzniknout řídší hladké těsto. Čistou mísu vytřeme olejem a přelejeme do ní těsto, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 1 hodinu kynout

Po vykynutí těsto vyklopíme na plech vyložený pečícím papírem, rukama potřenýma olejem vypracujeme z těsta placku o síle asi 2 cm. Pokápneme olejem, poklademe nakrájenými olivami (můžeme vynechat nebo dát jen jeden druh). Posypte nasekanými bylinkami, nastrouhaným parmazánem a lehce posolte hrubozrnou solí. Prsty vše zatlačíme do těsta. 

Foccaciu necháme ještě asi 15 minut kynout. Troubu mezitím předehřejeme na 220 °C. Pečeme dozlatova zhruba 15 minut.

Domácí Focaccia je italský slaný chléb, který se skvěle hodí například ke grilovanému hovězímu steaku. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

domaci-celozrnny-chleb.jpg Přílohy

Domácí celozrnný chléb

Všechny suroviny smícháme a uhněteme těsto. Formu na chleba vymažeme máslem a můžeme vysypat semínky. Těsto nalejeme do formy. Dáme kynout na teplé místo. Chléb kyne asi 3 hodiny. Občas jej pokropíme trochou…

chlebova-polevka.jpg Přílohy

Chlebová polévka

Chléb nakrájíme na kostky a osmahneme na polovině másla. Cibuli očistíme, nakrájíme najemno a orestujeme na zbytku másla. K cibuli přidáme kmín a po chvilce restování jej zalijeme vývarem. Do vývaru přidáme…

bezlepkovy-chleb-z-domaci-pekarny.jpg Přílohy

Bezlepkový chléb z domácí pekárny

Do domácí pekárny nalijeme vodu, olej a ocet. Obě mouky prosijeme a promícháme a nasypeme do pekárny. Do jednoho rohu dáme sůl, do druhého droždí a obojí zahrneme moukou. Přidáme zbylé ingredience a pekárnu…

zitny-chleb-z-domaci-pekarny.jpg Přílohy

Žitný chléb z domácí pekárny

Do pekárny nalijeme vodu, olej a ocet. Přidáme žitnou mouku a do třech rohů nasypeme sůl, kmín a droždí. Ingredience v rozích zahrneme moukou (aby se sůl nesmíchala ihned s droždím).   Pokud chceme pouze…

Doporučené recepty

Krevety na česneku a bílém víně

Předkrmy a chuťovky: Krevety na česneku a bílém víně

Krevety omyjeme a osušíme. Na větší pánvi rozehřejeme máslo, přidáme celé stroužky česneku a při mírné teplotě je…

Polévka z mořských plodů

Polévky: Polévka z mořských plodů

V hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme na něm nastrouhanou mrkev a nadrobno nakrájenou cibuli. Zalijeme vývarem a…

Domácí cheeseburger

Hlavní jídla: Domácí cheeseburger

Připravíme si domácí bulky na hamburger. Červené víno dáme vařit s cukrem. Redukujeme dokud víno nezhoustne.…

Pečený losos s chřestem

Hlavní jídla: Pečený losos s chřestem

Troubu předehřejeme na 200 °C. Pečící mísu vymažeme olivovým olejem, vložíme filety z lososa a očištěný zelený…