Pad thai s krevetami
Rýžové nudle namočíme alespoň 1 hodin předem do studené vody. Mezitím si připravíme všechny suroviny. Kešu oříšky nasekáme a nasucho je osmažíme v pánvi. Česnek a zázvor nakrájíme nadrobno. Jarní cibulku pokrájíme na nudličky.
Ve wok pánvi rozehřejeme olej, krátce orestujeme česnek se zázvorem…
Salátová miska s uzeným lososem
Zeleninu umyjeme, rajčata přepůlíme, papriku a ředvičky nakrájíme na malé kostky. Všechnu zeleninu naskládáme do misky, osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem. V menším hrnci přivedeme vodu k varu. Mezitím smícháme zakysanou smetanu s nasekaným koprem. Lososa nakrájíme nebo natrháme na tenké…
Salát s lososem
Lososa zbavíme kůže a nakrájíme na kostičky. Česnek nasekáme, cuketu nakrájíme na malé kostky a rajčata přepůlíme. Rukolu a polníček umyjeme a smícháme v míse. Osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olivový olej, orestujeme cuketu, přidáme česnek a lososa. Zakápneme citronovou šťávou, osolíme a…
Salát s tuňákem a jogurtem
Všechnu zeleninu umyjeme. Římský salát natrháme, přidáme baby špenát, nakrájenou papriku, cibuli a rajčata. Zeleninu promícháme s jogurtem. Zakápneme citronovou šťávou, olivovým olejem, osolíme, opepříme. Důkladně promícháme, přidáme tuňáka, znovu zakápneme citronovou šťávou a dochutíme solí a…
Filet ze pstruha na másle
Očištěné filety ze pstruha potřeme pestem z medvědího česneku, osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou. Necháme asi 15 minut odležet. Na pánvi rozehřejeme máslo a pstruha na něm opečeme. Kůže by měla mít zlatavou barvu a maso bílou. Pstruh by měl být při smažení asi z poloviny ponořený v…
Losos na grilu
Filety z lososa potřeme olivovým olejem, posypeme nasekanými bylinkami, důkladně nasolíme, opepříme a zakápneme šťávou z citronu. Necháme asi 30 minut odpočívat při pokojové teplotě.
Rozehřejeme gril a lososa zprudka grilujeme z každé strany asi 3 minuty. V uzavřeném kontaktním grilu dohromady 3…
Tuňákové placičky
Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostky. Uvaříme je v osolené vodě do změknutí. Poté brambory rozmačkáme s asi polovinou másla.
Jarní cibulku nakrájíme na kolečka, česnek nadrobno. Vychladlé brambory smícháme s tuňákem, vejcem, citronovou šťávou. Přidáme česnek a jarní cibulku. Osolíme a…
Lorem ipsum dolor dssfi23
Znáte kimchi? Korejskou pochoutku se štiplavou vůní musíte ochutnat!
Kváskové pečení pro každého: Upečte si vynikající pečivo z kvásku
Pracujete na počítači? Chraňte si zrak před modrým světlem
Pracujete na počítači? Chraňte si zrak před modrým světlem