Špenátové rizoto
Cibuli, česnek oloupeme a nakrájíme. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, na kterém zlehka orestujeme cibuli s česnekem. Přidáme propláchnutý špenát a chvíli podusíme. Přidáme rýži a restujeme ji asi 3 minuty. Poté zalejeme bílých vínem a necháme jej odpařit. Postupně přidáváme po naběračkách vývar a…
Těstoviny se špenátem, dýní a čočkou
Čočku namočíme den předem do studené vody, vodu vyměníme a dáme vařit dle návodu s přidaným bobkovým listem. Použijeme-li červenou čočku, nemusíme namáčet a doba vaření bude asi 15 minut, proto s její přípravou můžeme začít později.
Dýni oloupeme (odrůdu Hokkaidó nemusíme) a nakrájíme na kostky o…
Zapečené těstoviny se špenátem
Těstoviny uvaříme podle návodu al dente (na skus). Na oleji necháme společně se slaninou zpěnit nadrobno nakrájenou šalotku, přidáme nadrobno nakrájený česnek a po 1 minutě špenát, který necháme "zvadnout" a chvíli podusit, až se vypaří přebytečná voda. Vodu ještě můžeme ze špenátu po vychladnutí…
Špenátová polévka pro děti
V hrnci rozehřejeme olej a necháme na něm rozpustit máslo. Přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku, po chvilce špenát a počkáme, až "zvadne". Zalijeme horkým vývarem, podle potřeby jemně osolíme a vaříme 5 minut. Rozmixujeme, přilijeme mléko a prohřejeme.
Špenátová polévka pro děti se nakonec…
Špenátová pomazánka s ricottou
Špenát dvakrát spaříme vroucí vodou, necháme vychladnout a vymačkáme z něj přebytečnou vodu. Překrájíme ho na menší kousky, osolíme, opepříme, smícháme s ricottou, najemno nastrouhaným parmezánem a prolisovaným česnekem.
Špenátová pomazánka s ricottou se nechá asi 1 hodinu vychladit a podává s…
Dušený špenát s pórkem
Špenát i pórek oplácheme, pórek nakrájíme na kolečka, česnek nadrobno. Na troše oleje necháme rozvonět česnek, přidáme pórek a necháme orestovat. Přidáme špenát, osolíme, opepříme a necháme dusit asi 10 minut, až se odpaří přebytečná voda. Nakonec přisypeme piniové oříšky.
Dušený špenát s pórkem…
Špenátová roláda s lososem
Mouku smícháme s práškem do pečiva a solí. Špenát spaříme vroucí vodou, vymačkáme z něj co nejvíce vody a nasekáme ho nadrobno. Vejce si rozdělíme na bílky a žloutky, žloutky smícháme s jogurtem, špenátem a moukou. Opatrně přimícháme tuhý sníh z bílků. Směs rovnoměrně rozprostřeme na plech vyložený…
Lorem ipsum dolor dssfi23
Znáte kimchi? Korejskou pochoutku se štiplavou vůní musíte ochutnat!
Kváskové pečení pro každého: Upečte si vynikající pečivo z kvásku
Pracujete na počítači? Chraňte si zrak před modrým světlem
Pracujete na počítači? Chraňte si zrak před modrým světlem