Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Špenátové rizoto Hlavní jídla
30. 05. 2020

Špenátové rizoto

Ingredience
- +
  • kulatozrnná rýže (např. Arborio): 150 g
  • čerstvý špenát: 400 g
  • česnek - stroužky: 2 ks
  • cibule: 1 ks
  • zeleninový vývar: 500 ml
  • bílé víno: 200 ml
  • olivový olej: 2 PL
  • máslo: 2 PL
  • parmazán: 50 g
  • muškátový oříšek
  • bylinky
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Špenátové rizoto - recept

Cibuli, česnek oloupeme a nakrájíme. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, na kterém zlehka orestujeme cibuli s česnekem. Přidáme propláchnutý špenát a chvíli podusíme. Přidáme rýži a restujeme ji asi 3 minuty. Poté zalejeme bílých vínem a necháme jej odpařit. Postupně přidáváme po naběračkách vývar a dusíme rýži do změknutí. Trvá to zhruba 20 minut.  

Do rizota vmícháme změklé máslo, nastrouhaný parmazán a nasekané čerstvé bylinky. Nakonec dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.

Špenátové rizoto podáváme se strouhaným parmazánem. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

veprove-rizoto-se-zeleninou.jpg Hlavní jídla

Vepřové rizoto se zeleninou

Rýži propláchneme a uvaříme. Může zůstat lehce tvrdkavá. Mrkev očistíme a asi 5 minut povaříme ve vroucí vodě, poté scedíme. V hluboké pánvi nebo hrnci si rozehřejeme olej. Na něm orestujeme cibuli, přidáme…

srbske-rizoto.jpg Hlavní jídla

Srbské rizoto

Vepřové maso nakrájíme na malé kousky, papriku zbavenou semínek, cibuli a petrželku nadrobno. V pánvi rozpálíme lžíci oleje, na kterém orestujeme cibuli, přidáme maso a zprudka necháme ze všech stran zatáhnout…

zeleninove-rizoto_1.jpg Hlavní jídla

Zeleninové rizoto

Rýži důkladně několikrát propláchneme, až z ní poteče čirá voda. Na oleji necháme rozpustit asi 1 lžičku másla a zpěníme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme rýži a mícháme tak dlouho, až budou všechna…

safranove-rizoto.jpg Hlavní jídla

Šafránové rizoto

Na pánvi s olejem zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, necháme orestovat rýži, přidáme prolisovaný česnek, zalijeme vínem, které necháme odpařit. Přidáme šafrán, zalijeme asi 100 ml vývaru, který necháme…

Tip na recept

Česnečka

Česnečka

Brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, polovinu česneku pokrájíme na plátky a vložíme do hrnce. Zalijeme vývarem, přidáme kmín a vaříme dokud brambory nezměknou. Přidáme majoránku, druhou polovinu…

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Tvarůžková pomazánka

Pomazánky: Tvarůžková pomazánka

Tvarůžky nakrájíme nadrobno, smícháme s krémovým sýrem, přidáme najemno nakrájenou jarní cibulku a pažitku.…

Ančovičky smažené

Předkrmy a chuťovky: Ančovičky smažené

Omyté ančovičky důkladně osušíme papírovou utěrkou. Osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a posypeme…

Quinoa s tofu a zeleninou

Hlavní jídla: Quinoa s tofu a zeleninou

Tofu nakrájíme na kostičky a naložíme ho asi na 1 hodinu do marinády z oleje, pomerančové šťávy a chilli.  Quinou…

Carpaccio z červené řepy

Předkrmy a chuťovky: Carpaccio z červené řepy

Předehřejeme si troubu na 190 °C. Řepu před pečením omyjeme a zabalíme do dvou vrstev alobalu. Pečeme ji asi 1…