Lunární kalendář 10. leden 2050 online

lev

Měsíc putuje znamením Lva a je v ubývající fázi. Běžte na procházku, ale nepřetěžujte se, srdce je dnes namáháno více, než v jiné dny. Snažte se vyhnout stresovým situacím.Chcete-li mít husté a krásné vlasy, nechte si je dnes zastřihnout.

Tento den má svátek Břetislav.
Lunární den ve zkratce
Znamení
lev
lev
Fáze ubývající měsíc
Lunární den 18
Východ Měsíce 19:16
Západ Měsíce 08:41
Síla klesající
Živel oheň
Orgány srdce, záda, bránice, krevní oběh, tepny
Barva červená
Energie mužská - dynamická
Kvalita dne horký, suchý, neplodný
Systém smyslové orgány
Živná kvalita bílkovina, ovoce
Zahrada plod

Ubývající Měsíc je příznivý pro všechny záležitosti, které jsou ve stadiu upevňování, zachování a dokončení. Omezuje růst a pomáhá odstranit vše, co je nežádoucí.

ENERGIE DNE

Dnes se řeší "srdeční záležitosti". V popředí zájmu budou ti, které milujete. Vládne odvaha, radost z rizika, štědrost, síla, ušlechtilost, tvořivost, bystrý rozum. Lidé mají zvýšenou potřebu přátelských setkání, je proto čas uspořádat oslavu, piknik, sportovní turnaj, vyjít si zatancovat.. Úspěch v obchodních jednáních, při zkouškách a konkurzech je zaručen, budete odvážní a rozhodní. Také z nakupování budete mít radost, dopřejte si dnes luxus. Máte ochranitelské sklony, ale můžete také zažít vášnivou lásku. Pozor dnes pouze na dominantní chování a vznětlivost.

Co nás učí Měsíc ve Lvu:

Spojit svoji slunečnou část, tedy tu aktivní, hrdou a extrovertní s tou pasivní, tichou a klidnou měsíční částí.

Bachova květová esence pro dnešní den: Vervain (Sporýš lékařský)

ZDRAVÍ

Lev má vliv na srdce, záda, bránici, krevní oběh, tepny a vlasy. Vše, co dnes uděláte pro tyto části těla dobrého, bude působit dvojnásob účinněji než jindy. Vše, co srdce a další uvedené orgány zatěžuje, bude působit ještě více škodlivěji, než v jiných dnech. Ve dnech Lva bolí více záda občas pozlobí i srdce. Měli byste vyhnout všemu, co srdeční sval zatěžuje, při plném zdraví však fyzická práce nevadí. Lidé s nemocným srdcem by se ale neměli namáhat fyzicky ani psychicky. Pokud nejste zrovna vytrénovaný turista, zlobí vás srdíčko a krevní oběh a máte v plánu výšlap do hor, raději si naplánujte výlet na vhodnější den, až nebude Měsíc ve Lvu nebo hory vyměňte za nenáročnou romantickou procházku. Vyhněte se dnes, pokud možno, stresu. Podpořte krevní oběh krátkým cvičením hned po ránu. Tento den je vhodný k posílení a ozdravění trávicího ústrojí, kterému sice vládne znamení Panny, ale je dobré začít s tím už teď. Dnes není vhodný den na očkování ani na operace srdce a cév.

  • Při ubývajícím Měsíci se dobře a rychle hojí rány, nezůstávají po nich jizvy. Tělo se rychleji regeneruje.

Domácí recepty na srdce


Lunární náramky

STRAVA

Při ubývajícím Měsíci můžete jíst tak, jak jste zvyklí, váha se většinou nemění nebo mírně klesá. Ve dnech Lva hraje důležitou roli bílkovina. Buď ji trávíme dobře a můžeme tedy dnes konzumovat více bílkovinných jídel nebo naopak. To se týká i ovoce. Dnes si dopřejte ryby, mořské plody a drůbež, hrách, fazole, čočku, mléčné výrobky, plodovou zeleninu, ovoce.

Ve dnech plodu jsou obzvlášť vhodné tyto potraviny:

  • obiloviny, rýže, špalda, ovesné vločky, cibule, cuketa, dýně, fazole, hrách, čočka, kukuřice, lilek, meloun, okurky, papriky, rajčata, ořechy, slunečnicová semínka, klíčky, zázvor
  • z ovoce jsou to hrušky, jablka, lesní plody, ananas, jahody, kdouloň, kiwi, maliny, mango, meruňky, papája, pomeranče, rybíz, švestky, třešně, víno

Pokud vám však některá z těchto potravin nedělá dobře, úplně ji vynechte. Strava je lék a účinky těchto potravin na naše tělo se dnes zesilují, ať v dobrém či špatném. Jídla dostatečně kořeňte, k dochucení používejte zejména česnek. Je prokázáno, že lidé, kteří sní denně stroužek česneku, téměř nebývají nemocní. K pití si dejte čistou vodu nebo ovocný čaj. Fáze ubývajícího Měsíce podporuje vylučování jedů z těla, čistí se krev. Pokud se chcete pročistit, pijte čistící čaje a provádějte masáž celého těla vhodným olejem.

Léčivá rostlina pro dnešní den: Slunečnice a třezalka – slunečnicový olej dodá sílu, čaj z třezalky zklidní nervy

KRÁSA

Lev má neobyčejný vliv na vlasy. Když si vlasy necháte ostříhat ve dnech Lva, zhoustnou, zesílí, přestanou padat a začnou znovu podrůstat. Dodržte pravidlo stříhání vlasů ve Lvu a již za pár měsíců uvidíte výsledek! Dny Lva jsou nejvhodnější také pro první stříhání vlásků u dětí. Udělejte si vlasový zábal, použijte vlasové prášky a oleje. Depilaci a holení nechte na jiný den, chloupky by zase rychle vyrostly. Nechte si dnes namasírovat záda.

Domácí recepty pro pěkné vlasy

Éterické oleje a vůně pro dnešní den: Pomeranč, Hořký pomeranč, Oregano, Skořice, Neroli, Santalové dřevo, Máta

MAGIE

Při ubývajícím Měsíci se provádějí rituály a kouzla na zbavení se různých zlozvyků, nadváhy, negativního působení od druhých lidí, na zlikvidování nemocí, prodej něčeho, na odpoutání se od vztahu, který nechceme, tedy veškerá kouzla k odvrácení, oddělení, odstranění či konci čehokoliv špatného nebo nechtěného. Ve Lvu se nejčastěji provádějí honosné a velké obřady, čaruje se na velké a tvořivé projekty. Vyberte si kouzlo..

DOMÁCNOST

Vyčistěte krby, kamna, komíny, zahradní grily. Vykuřte místnosti vonnou tyčinkou. Vše nepotřebné spalte. Vhodný den pro boj s plísněmi. Dřevo dnes nebude vlhké, proto se s ním bude dobře pracovat.

ZAHRADA

Dny Lva jsou dny plodu s klesající silou. V ubývajícím Měsíci jsou od července do ledna. Počasí bývá horké a často přijde bouře s krupobitím. Lev je velmi vysušující a ne příliš plodné znamení. Dnes nepoužívejte na rostliny žádná umělá hnojiva. Není vhodný den pro malířské a stavební práce v přírodě. Věnujte se plodové zelenině, ovocným stromům a keřům. Dny Lva jsou příznivé pro tyto činnosti, s ohledem na roční období a počasí:

  • Průřez ovocných stromů a keřů
  • Sázení ovocných stromů a keřů (ne však těch, které potřebují mnoho vody)
  • Sázení a výsev plodin, které nepotřebují mnoho vody
  • Sázení a výsev rostlin, jejichž plodem je podzemní kořenová část (např.kořenová zelenina)
  • Sázení rychle se kazící zeleniny
  • Sázení brambor
  • Odstraňování přebytečných výhonů a kořenů
  • Podzimní rytí a orba
  • Pletí plevele, podruhé hned ve dnech Kozoroha
  • Zavařování, konzervování a mražení plodů
  • Šlechtění ovocných stromů
  • Okopávání brambor
  • Kosení trávy na seno
  • Sběr bylin, obzvlášť těch s léčivými účinky na srdce
  • Řez květin
  • Stavění plotu

18. lunární den

Tento den nám nastavuje Zrcadlo, které je jedním z dnešních symbolů. Dalšími symbolly jsou Opice, Led a Aspid (vampýr). Vše, co se dnes děje, odráží naši podstatu a my můžeme vyhodnotit, jak se sami na sebe díváme. Můžeme se uvidět z jiných úhlů, uvědomit si sami sebe a svůj vývoj. Zkuste dnes shodit masku, kterou nosíte, alespoň sami před sebou. Odhoďte ješitnost a egoismus., nebuďte negativní. Dnes můžete pomoci i jinému člověku, jelikož i vy jste pro druhé zrcadlem. Je vhodný den na očistu psychiky i těla, mějte však pod kontrolou také svoje myšlenky. Více o lunárním dni..