Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Hovězí svíčková na smetaně Hlavní jídla
03. 10. 2017

Hovězí svíčková na smetaně

Ingredience
- +
  • hovězí svíčková: 250 g
  • hovězí vývar: 300 ml
  • kořenová zelenina – mrkev, celer, petržel: 200 g
  • cibule: 1 ks
  • smetana: 150 ml
  • bílé víno: 30 ml
  • slanina: 40 g
  • máslo: 40 g
  • hořčice: 1 KL
  • ocet nebo citronová šťáva
  • cukr
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • bobkový list
  • nové koření

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Hovězí svíčková na smetaně - recept

Maso prošpikujeme slaninou a osolíme. Vložíme do hrnce s rozpáleným olejem a ze všech stran zprudka opečeme. Maso vyjmeme a dáme na teplé místo, do hrnce dáme zbytek slaniny, máslo, očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu, nadrobno nasekanou cibuli, bobkový list, nové koření a zasypeme asi dvěma lžícemi cukru. Necháme zkaramelizovat, přidáme hořčici, bílé víno a citronovou šťávu. Poté chviličku všechno dohromady podusíme.

Následně přidáme horký hovězí vývar a do hrnce vrátíme hovězí maso. Dusíme přikryté doměkka, nejlépe v troubě vyhřáté na 170 °C přibližně 1,5 hodiny. Maso občas obrátíme.

Maso, bobkový list a nové koření vyndáme, zeleninu rozmixujeme, přidáme smetanu, dochutíme pepřem, solí a octem a za stálého míchání vaříme ještě asi pět minut.

Hovězí svíčková na smetaně chutná báječně s karlovarským či houskovým knedlíkem.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

svickova-na-smetane-v-parnim-hrnci.jpg Hlavní jídla

Svíčková na smetaně v parním hrnci

Maso důkladně prošpikujeme slaninou ze všech stran. Potřeme jej olejem, osolíme a opepříme. V pánvi rozpálíme olej, na kterém zprudka orestujeme hovězí maso, které posypeme lístky tymiánu. Maso by před…

Doporučené recepty

Pivní marináda

Ostatní: Pivní marináda

Pivo smícháme s olejem, sójovou omáčkou a hořčicí. Přimícháme na kolečka nakrájenou chilli papričku, cukr, sůl,…

Dušené kysané zelí

Přílohy: Dušené kysané zelí

Kysané zelí důkladně propláchneme ve vlažné vodě. V hrnci si rozehřejme sádlo a na něm dozlatova opražíme cibuli.…

Kachní kaldoun

Polévky: Kachní kaldoun

Do velkého hrnce dáme kachní stehno, kosti a droby, polovinu očištěné kořenové zeleniny, nové koření, celý pepř,…

Matcha zmrzlina

Dezerty: Matcha zmrzlina

Vanilkový lusk podélně rozpůlíme a špičkou nože seškrábneme semínka. Mléko, smetanu, zrníčka i lusk přivedeme…