Bramborový salát bez majonézy
Ingredience
- brambory typu A: 4 ks
- vejce: 1 ks
- kvalitní šunka: 80 g
- ředkvičky: 3 ks
- salátová okurka
- mrkev: 1 ks
- jarní cibulka: 1 ks
- olivový olej: 3 PL
- bílý vinný ocet: 1 KL
- pažitka: 1 PL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Omyté brambory ve slupce v hrnci zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu a vaříme doměkka asi 15 – 20 minut. Necháme vychladnout. Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladnout. Brambory i vejce protlačíme přes kráječ do větší mísy. Ředkvičky a okurky nakrájíme na kousky, šunku a jarní cibulku nadrobno, mrkev na tenké proužky a zamícháme do salátu. Přidáme nasekanou pažitku, osolíme, opepříme, ochutíme olivovým olejem a vinným octem.
Bramborový salát bez majonézy necháme vychladit.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.