Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Jablečný štrúdl z listového těsta Dezerty
26. 09. 2017

Jablečný štrúdl z listového těsta

Ingredience
- +
  • listové těsto: 1 ks
  • jablka: 5 - 6 ks
  • tatranka
  • cukr krystal
  • skořice
  • podle chuti rozinky nebo ořechy
  • mouka na podsypání
  • vajíčko

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné
Jablečný štrúdl z listového těsta – recept

Listové těsto vyválíme do obdélníkového tvaru a posypeme nastrouhanou tatrankou. Oloupeme jablka a nastrouhaná je poklademe na těsto, od vzdálenějšího kraje si necháme pár cm mezeru, ať se dá štrůdl dobře zamotat. Jablka zasypeme cukrem, skořicí, přidáme podle chuti ořechy a rozinky a můžeme znovu zasypat tatrankou. Štrúdl zabalíme a pořádně přitiskneme kraje, aby se nerozpadly a nevytekla jablka. Štrúdl nakonec na pár místech propíchneme vidličkou, potřeme rozšlehaným vajíčkema pečeme v troubě rozehřáté na 170 °C asi 25 minut dozlatova. 

Jablečný štrúdl z listového těsta po vychladnutí na talíři zasypeme moučkovým cukrem.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Bílá fazolová polévka

Polévky: Bílá fazolová polévka

V hrnci na troše oleje necháme rozpustit máslo a orestujeme na něm nahrubo nakrájenou cibuli. Ke konci přidáme i…

Malinový cheesecake

Dezerty: Malinový cheesecake

Sušenky rozdrtíme najemno a smícháme s rozpuštěným máslem. Rozprostřeme do vymazané formy a pořádně upěchujeme.…

Rajská polévka z protlaku

Polévky: Rajská polévka z protlaku

V hrnci rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Zaprášíme moukou, orestujeme a…

Strouhané tvarohové řezy

Dezerty: Strouhané tvarohové řezy

Prosátou mouku smícháme s práškem do pečiva, perníkovým kořením, kakaem a oběma cukry. Přidáme žloutek, změklé…