Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Jablečný štrúdl z listového těsta Dezerty
26. 09. 2017

Jablečný štrúdl z listového těsta

Ingredience
- +
  • listové těsto: 1 ks
  • jablka: 5 - 6 ks
  • tatranka
  • cukr krystal
  • skořice
  • podle chuti rozinky nebo ořechy
  • mouka na podsypání
  • vajíčko

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné
Jablečný štrúdl z listového těsta – recept

Listové těsto vyválíme do obdélníkového tvaru a posypeme nastrouhanou tatrankou. Oloupeme jablka a nastrouhaná je poklademe na těsto, od vzdálenějšího kraje si necháme pár cm mezeru, ať se dá štrůdl dobře zamotat. Jablka zasypeme cukrem, skořicí, přidáme podle chuti ořechy a rozinky a můžeme znovu zasypat tatrankou. Štrúdl zabalíme a pořádně přitiskneme kraje, aby se nerozpadly a nevytekla jablka. Štrúdl nakonec na pár místech propíchneme vidličkou, potřeme rozšlehaným vajíčkema pečeme v troubě rozehřáté na 170 °C asi 25 minut dozlatova. 

Jablečný štrúdl z listového těsta po vychladnutí na talíři zasypeme moučkovým cukrem.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Hrstková polévka se zeleninou

Polévky: Hrstková polévka se zeleninou

Kroupy, hrách a fazole namočíme den předem do studené vody a uvaříme do poloměkka. Kroupy a luštěniny slijeme,…

Polévka z růžičkové kapusty

Polévky: Polévka z růžičkové kapusty

Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev a brambory na malé kousky, očištěné kapustičky rozpůlíme, květák rozdělíme na…

Enchiladas

Hlavní jídla: Enchiladas

Najemno nakrájíme cibuli, kterou osmahneme na oleji. Přidáme na nudličky nakrájené maso a opečeme. Horkou vodou…

Domácí korbáčky

Předkrmy a chuťovky: Domácí korbáčky

Ve velkém hrnci necháme za občasného míchání zahřát čerstvé mléko (nejlépe přímo od farmáře) na 40 °C a odstavíme.…